2018. november 18., vasárnap
Jenő

Életmód

A Z generáció az okostelefonját tartja a legjobb barátnak

/Fotó: Profimedia

Megjelent a Motorola első, „telefonozás és élet közötti egyensúlyt vizsgáló” kutatásának összefoglaló eredménye, amely nem fest jobb eredményt a felhasználók függéséről – számolt be a www.hwsw.hu.

A kutatók azzal a kutatási kérdéssel kezdték el a közel 4,5 ezer főt érintő vizsgálatot, hogy az okostelefonok iránti érzelem mikor mutat túl az emberi kapcsolatokon, például a szülők, házastársak, gyerekek és barátok iránti szereteten. Az eredmény szerint már most is valós probléma, hogy a felhasználók többsége a mobilját részesíti előnyben a szeretteivel szemben, főleg a fiatalabb generációban.


Szerencsére sokan már érzékelik a problémát, ezért segítséget szeretnének kérni az egyensúly helyreállításához. A válaszadók harmada inkább az okostelefonjával foglalkozik, mint hogy személyesen kapcsolatba lépjen azokkal a személyekkel, akikkel egyébként törődik. Különösen a 2000 után született Z generációt érinti ez a probléma, hiszen ők már a digitális világban nőttek fel – közülük 53 százalék az okostelefonját tartja a legjobb barátjának.

A függőségre utaló jelek közé tartozik a telefonértesítések állandó ellenőrzése, amit a válaszadók 49 százaléka gyakrabban tesz, mint szeretne – a Z és az eggyel idősebb millenniumi generációban 10-ből 6 az arány. 35 százalék egyetért azzal, hogy túl sok időt tölt a képernyő előtt, és 34 százalék gondolja úgy, hogy boldogabb lenne, ha ennél kevesebb időt töltene. A válaszadók kétharmada kifejezetten pánikot érez, ha arra gondol, hogy elvesztette a mobiltelefonját.

Kapcsolódó Cikkek

  • Segítség a fogyatékos embereknek

    Segítség a fogyatékos embereknek

    A KézenFogva Alapítvány és a Fruccola együtt találta ki, hogy olyan embereknek adhassanak munkát és egy jól működő szolgáltatást, akik noha fogyatékossággal élnek, de annál szorgalmasabban tevékenykednének a food truck működtetésében.

  • Ezért fontos a cukorbetegség megelőzése

    Ezért fontos a cukorbetegség megelőzése

    A diabétesz világviszonylatban az egyik legtöbb embert érintő betegség, ma már több, mint 250 millió ember szenved a betegség valamely típusában világszerte, és ez a szám évente 7 millióval nő.