EUR: 316,78 Ft
CHF: 281,84 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Sport

Agüero megvadult

Meglepetésre az angol harmadvonalbeli Wigan kiejtette a Manchester City labdarúgócsapatát az FA-kupa nyolcaddöntőjében. Az 1-0-s vereséget Sergio Agüero nem tudta feldolgozni, és a pályán verekedett össze a hazaiak egyik szurkolójával, valamint nekiment az ellenfél edzőjének.

Talán senki sem gondolta a hétfő esti Wigan–Manchester City mérkőzés előtt, hogy az angol harmadosztályban szereplő csapat 1-0-ra legyőzi és ezzel kiejti az FA-kupából a Premier League-et toronymagasan vezető manchesteri gárdát.


A lefújást követően a hazaiak szurkolói beözönlöttek a pályára, és meg is történt a baj. Az egyik drukker mondott valamit a vendégek argentin támadójának, Sergio Agüerónak, aki ezt követően megütötte a férfit, majd amikor az elszaladt tőle, a csatár utána akart menni. Csak azért nem lett nagyobb baj, mert Cheyenne Dunkley, a Wigan védője és Mikel Arteta, a City szakmai stábjának tagja lefogta a felajzott csatárt. Egyes hírek szerint Agüerót le is köpték.

Az esetet az angol szövetség vizsgálja, és a Wigan komoly büntetésre számíthat. David Sharpe, a klub elnöke elítélte a szurkolók viselkedését.


– Nem volt jó érzés ezt látni. A futball efféle érzelmeket is kihozhat a szurkolókból, de ilyet akkor sem szabad csinálni – mondta Sharpe.

Nem csak Agüero balhézott. Fabian Delph első félidei kiállítását követően Pep Guardiola, a City menedzsere is megvadult, előbb az oldalvonal mellett hisztizett egy sort Paul Cookkal (vele Agüerónak szintén támadt látványos nézeteltérése), a hazaiak mesterével, majd a balhé az öltözőfolyosón is folytatódott.

– Semmi sem történt a folyosón – zárta rövidre a balhéra vonatkozó kérdéseket Guardiola. Hozzátette, hogy csak a meccsről hajlandó beszélni, illetve a vereség ellenére megdicsérte játékosait, és azt is kijelentette, hogy Delph jogosan kapott pirosat.

Kapcsolódó Cikkek