2018. november 18., vasárnap
Jenő

Sport

Agüero megvadult

Meglepetésre az angol harmadvonalbeli Wigan kiejtette a Manchester City labdarúgócsapatát az FA-kupa nyolcaddöntőjében. Az 1-0-s vereséget Sergio Agüero nem tudta feldolgozni, és a pályán verekedett össze a hazaiak egyik szurkolójával, valamint nekiment az ellenfél edzőjének.

Talán senki sem gondolta a hétfő esti Wigan–Manchester City mérkőzés előtt, hogy az angol harmadosztályban szereplő csapat 1-0-ra legyőzi és ezzel kiejti az FA-kupából a Premier League-et toronymagasan vezető manchesteri gárdát.


A lefújást követően a hazaiak szurkolói beözönlöttek a pályára, és meg is történt a baj. Az egyik drukker mondott valamit a vendégek argentin támadójának, Sergio Agüerónak, aki ezt követően megütötte a férfit, majd amikor az elszaladt tőle, a csatár utána akart menni. Csak azért nem lett nagyobb baj, mert Cheyenne Dunkley, a Wigan védője és Mikel Arteta, a City szakmai stábjának tagja lefogta a felajzott csatárt. Egyes hírek szerint Agüerót le is köpték.

Az esetet az angol szövetség vizsgálja, és a Wigan komoly büntetésre számíthat. David Sharpe, a klub elnöke elítélte a szurkolók viselkedését.


– Nem volt jó érzés ezt látni. A futball efféle érzelmeket is kihozhat a szurkolókból, de ilyet akkor sem szabad csinálni – mondta Sharpe.

Nem csak Agüero balhézott. Fabian Delph első félidei kiállítását követően Pep Guardiola, a City menedzsere is megvadult, előbb az oldalvonal mellett hisztizett egy sort Paul Cookkal (vele Agüerónak szintén támadt látványos nézeteltérése), a hazaiak mesterével, majd a balhé az öltözőfolyosón is folytatódott.

– Semmi sem történt a folyosón – zárta rövidre a balhéra vonatkozó kérdéseket Guardiola. Hozzátette, hogy csak a meccsről hajlandó beszélni, illetve a vereség ellenére megdicsérte játékosait, és azt is kijelentette, hogy Delph jogosan kapott pirosat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.