EUR: 311,43 Ft
CHF: 270,44 Ft
2018. február 19., hétfő
Zsuzsanna

Külföld

Akár öt év börtönt is kaphatnak a Borneón megölt orangután gyilkosai

Nyomoz az indonéz rendőrség a légpuskával megölt, súlyosan veszélyeztetett borneói orangután gyilkosai után, akik akár öt év börtönt is kaphatnak – közölte be csütörtökön az Orangutánmentő Központ egy munkatársa.

Miután megröntgenezték az állatot, melyen több mint 130 lövedék és késszúrások nyomait is megtalálták, Ramadhani, a központ élőhelyvédelmi szakembere közölte, hogy az állatot meg is vakították.


“A fejében 74 légpuskagolyó volt” – tette hozzá.

A rendőrök két embert már letartóztattak és megvádoltak egy másik orangután megölése miatt, amelyet a múlt hónap végén találtak szintén Borneón. A főemlőst lelőttek, lefejezték és egy folyóba dobták.

A gyanúsítottak önvédelemre hivatkoztak.

A kormány szakembereket küldött szét Kalimantan tartomány településeire, hogy megtanítsa az ott lakóknak, hogy éljenek együtt a szomszédos őserdők vadjaival.

Az egyre nagyobb területet elfoglaló olajpálma-ültetvények miatt gyakoriak a konfliktusok a lakosok és a

főemlősök között, amelyek behatolnak az ültetvényekre és a településekre.

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listáján a súlyosan veszélyeztetett fajok között szerepel a borneói orangután. A szervezet becslései szerint Szumátrán kevesebb mint 15 ezer, Borneó szigetén nagyjából 54 ezer orangután él vadon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Légkád

  Légkád

   Egy repülő kádat talált fel A The Real Guys nevű csapat, akiknek gyakran támadnak hasonlóan extrém ötleteik amiket aztán meg is valósítanak.

 • Békarodeó

  Békarodeó

  Majd öt percen keresztül képes volt a bogár hátán maradni ez a gyönyörű színekben pompázó béke, amit egy indonéziai fotósnak sikerült lencsevégre kapnia.

 • Életfogytiglani börtönre ítélték az újságírókat

  Életfogytiglani börtönre ítélték az újságírókat

  Súlyosbított életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt pénteken egy isztambuli bíróság hat újságírót, mert az ítélet szerint előre tudtak a 2016-os puccskísérletről, és hatalomátvételre szólítottak fel – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.