EUR: 322,89 Ft
CHF: 284,70 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Egyéb Szombathely

Aktívak a szombathelyi idősek

Szerző: Egyed Betti

Február 26-án moziba látogathatnak a hatvan év feletti szombathelyiek – ez az Aktív időskor Szombathelyen elnevezésű programsorozat idei első állomása. Az elmúlt évekhez hasonlóan az önkormányzat ezúttal is több mint tízmillió forintot különített el erre a célra.


Az idén is mehetnek térítésmentesen moziba a 60 év feletti szombathelyiek Fotó: szombathely.hu

Tavaly több mint 6500 hatvan év feletti szombathelyit mozgatott meg a szervező önkormányzat az Aktív időskor Szombathelyen elnevezésű programsorozat keretében: a többi közt színház- és mozilátogatás, Mága Zoltán koncertje, kirándulások, kézműves-foglalkozás közül választhattak az érdeklődők. – Ez az egyik bizonyítéka annak, hogy jó Szombathelyen élni. A programoknak köszönhetően azok is közösségi életet élhetnek, akik egyébként nem mozdulnának ki otthonról – fogalmazott Puskás Tivadar polgármester a Lokál Extrának. Hozzátette: a tapasztalatok szerint a közösségben, jó társaságban és hasznosan eltöltött idő segít az időskori depresszió és egyéb mentális problémák megelőzésében.

Népszerűek a kirándulások és az intézménylátogatások is Fotó: CSG

Az idén az önkormányzat több mint tízmillió forinttal támogatja a programsorozatot. Február 26-án moziba hívták az érdeklődőket: a ,,Madame” című francia vígjátékot nézhetik meg a jelentkezők.  Márciusban „Biztonságban időskorban” címmel hallgathatnak meg előadást az érintettek, tavasszal pedig tánc és a Pannonhalma–Kisbér– Balatonfüred útvonalon kirándulás várja az időseket. Szeptemberben a Vas Megyei Levéltárban is körülnézhetnek a programban részt vevők, októberben a Boglya Zenekar koncerttel és táncházzal szórakoztatja a hatvan év felettieket, az évet pedig – a hagyományokhoz hűen – a Weöres Sándor Színház egyik előadásának megtekintésével zárják. Mindezek mellett az aktív időseknek idén lehetőségük lesz arra is, hogy az Oladi Uszodát térítésmentesen használják.


Kapcsolódó Cikkek

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.

 • Négy napig szólt a jazz

  Négy napig szólt a jazz

  Remek zenék, pompás borok a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén. Egyszerre gasztronómia, kulturális parádé és  hagyományosan jó kis közösségi találkahely volt a múlt hét csütörtöktől vasárnapig tartó program.