2018. augusztus 20., hétfő
István

Belföld

Alapjogokért Központ: A V4 nagyon erős blokk az Európai Unión belül

A V4-ek összefogása nagyon erős blokk az Európai Unión belül – emelte ki az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Kovács István felidézte: már 27 éve, a Visegrádi Együttműködés megalakításakor felmerült a közös védelempolitika, de kezdetben még inkább a gazdasági együttműködés volt erős. Az utóbbi években a migrációs válság segített abban, hogy az országok ismét felismerjék a közös érdekeket – jelentette ki.


Kovács István példaként említette a Benelux és a skandináv államok együttműködését, amelyek kormányoktól, politikai válságoktól függetlenül kulturálisan, gazdaságilag és történelmileg is megkérdőjelezhetetlen blokkot alkotnak. Ilyenné nőtte ki magát az elmúlt években a V4 is. Ennek katalizátora volt a migrációs kérdés, de az együttműködés többről szól, Európa jövőjének meghatározása a tét – emelte ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • Sikeres volt a nyári szabadtéri színházi szezon

    Sikeres volt a nyári szabadtéri színházi szezon

    Büszkék lehetünk itt Közép-Európában, mert szinte egyedülálló mennyiségű nyári szabadtéri színházat működtetünk és egyedülálló mennyiségű új produkcióval vártuk a magyar családokat és a külföldről Magyarországra látogató vendégeket – értékelte az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a nyári szabadtéri színházi szezont vasárnap Szarvason.

  • Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

    Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

    Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, hétfő reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren.