EUR: 316,74 Ft
CHF: 281,93 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb XIX.kerület

Állami segítség az ovinak

Óriási segítséget jelent a kispesti Szivárvány Óvodának az a kormánydöntés alapján érkező 30 millió forintos állami támogatás, amelyet az épület felújítására fordíthat Kispest. A kispest.info tájékoztatása szerint a kerület baloldali vezetése évek óta halogatja jó néhány intézmény teljes körű felújítását, például a Szivárvány Óvoda legtöbb ablaka használhatatlan.

Évek óta szorgalmazza a Fidesz–KDNP-frakció a kispesti bölcsődék, óvodák felújítását, mivel a kerületi intézmények elhanyagoltak, számos problémával küszködnek − tájékoztatott a kispest.info. Ugyan az állam 2013-ban egyszer már 1,8 milliárd forintnyi adósságot átvállalt Kispesttől, a baloldali városvezetés újabb egymilliárd forint hitel felvételéről döntött, mert mint fogalmazott, máshogy nem jutna forrása fejlesztésekre.


Ráfér a felújítás az ovira

Bár a Fidesz–KDNP-frakció szerint a forrást az intézmények felújítására megfelelő gazdálkodással kellene előteremteni, annak érdekében, hogy a hitel összegét a lehető leghatékonyabban, célzottan az óvodák és bölcsődék rendbetételére fordítsák, Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok a helyszínbejárásokat követően javaslatcsomagot készít a polgármesternek a fejlesztésekről.

Tavaly dr. György István és Dódity Gabriella személyesen is meggyőződött az óvoda állapotáról

− A Szivárvány Óvoda felújítását most külön kormányzati forrás segítségével lehet megkezdeni, hiszen 30 millió forintos támogatásról döntött a kormány. A kormányzati forrás a lehető legjobb helyre jut, hiszen más bajok mellett az intézmény nem egy ablaka használhatatlan, amiről személyesen is meggyőződhettünk, amikor  dr. György István kormánymegbízottal laptopot adtunk ajándékba a hiányos infrastruktúrájú intézménynek – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella, aki kifejezte örömét, hogy a balesetveszélyes szekrényeket kérésére már megjavították. − Sajnos nemcsak az épületek műszaki állapota lehangoló, hanem sok helyütt az intézmények infrastruktúrája is hiányos. Mindemellett nagyobb odafigyeléssel és rendszeres karbantartással sokkal több problémát is orvosolhatna a vagyonkezelő, sokszor sajnos egy-egy bejelentés után hetekig kell várni a javításra. Nagyon örülök, hogy a Szivárvány Óvodát a kormány támogatásával tudja fejleszteni az önkormányzat – mondta Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki még az idei költségvetés elfogadása előtt átadja az óvodák és bölcsődék fejlesztésére vonatkozó javaslatcsomagját a polgármesternek.


Kapcsolódó Cikkek