2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Szekszárd

Állampapírok nem csak felnőtteknek

Osztályfőnöki óra keretében ismerhették meg a diákok a Magyar Államkincstár JátéKincstár nevű telefonos applikációját február 13-án a szekszárdi Garay János Gimnáziumban, amely az országos kincstári roadshow negyedik állomása. Balatoni Ildikó, a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese és Fehér János megyei igazgató köszöntötte az iskola tanulóit és a roadshow résztvevőit, hangsúlyozva, hogy a pénzügyi kultúra fejlesztését, a gyermekek pénzügyi ismereteinek bővítését célszerű már iskoláskorban elkezdeni. A JátéKincstár alkalmazás játékos és szórakoztató formában, közérthető nyelven segíti a Magyar Államkincstár ilyen irányú küldetését. Az elnökhelyettes hozzátette, a játékot több középiskolában is bemutatjuk majd annak érdekében, hogy minél több diák megismerhesse a játékot és annak révén az államkincstár befektetési szolgáltatási tevékenységét, valamint az állampapírokat mint megtakarítási termékeket.

A fiatalok ismerkedtek az új applikációval. Fotó: Nagy Nándor


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.