EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Külföld

Amputálni kellett a bántalmazott 41 napos kisfiú lábát

Az anyai gyengédség mellett a kegyetlenségnek sincs határa? A 24 éves Jody Simpson és párja alig hat hetes kisfiúkat bántalmazta, olyannyira, hogy amputálni kellett a kis Tony lábát. A bíróság tíz éves börtönbüntetésre ítélte az emberi mivoltukból kivetkőzött szülőket.

Az angliai Maidstone Királyi Bíróság vezetője szerint a 41 napos kisfiú a halál karmaiból menekült meg, amikor végre az orvosok kezébe került. A szakértők szerint a súlyos sérülések legalább tíz nappal a kórházba szállítása előtt történhettek.  Az ügy kapcsán a helyi családsegítő szolgálat felelősség is felmerült, hiszen az apa, a heroinbirtoklásért korábban elítélt Tony Smith agresszív magatartása ismert volt.


A tárgyalás során bemutatták azokat a borzasztó képeket, amelyeket a szülők otthonában készítettek. Mindent kosz és piszok borított, gyereknevelésre teljesen alkalmatlan volt a környezet. Nem csoda, hogy a súlyosan bántalmazott kisfiú vérmérgezést is kapott. Az orvosi leletek szerint a lába nyolc helyen tört el, s olyan vissza nem fordítható elváltozásokat szenvedett a csecsemő, melyek miatt csak amputációval lehetett megmenteni az életét.

Jody Simpson, a 24 éves anya szerint párja, a 46 éves Tony “csodálatos” apa volt, csak éppen nem volt tisztában azzal, milyen finoman kell bánni a babával, és öntudatlanul kárt tett benne. Állítólag kétszer is figyelmeztette, hogy ne  fogja olyan szorosan a kis Tonyt.


Heather Stangoe királyi ügyész szerint nem azt kell bizonyítania, ki okozta Tony sérüléseit, bármelyikük tette, a másik szülő semmit sem tett annak érdekében, hogy megóvja a gyermeket, ráadásul nem kértek haladéktalanul orvosi segítséget, előbbre valónak tartották, hogy szerelőt hívjanak egy meghibásodott bojlerhez.

Statman bíró arra a következtetésre jutott, hogy a szülők meg sem bánták tettüket, és tíz éves börtönbüntetésre ítélte őket. A kis Tony nevelőszülőkhöz került – írja a Daily Mail.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5412661/CPS-didnt-charge-parents-abuse-cost-baby-legs.html

Kapcsolódó Cikkek