EUR: 318,72 Ft
CHF: 281,19 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb II.kerület

Aranyt hozott Ákos a kultúrkúriába

Az önkormányzat meghívására a Klebelsberg Kultúrkúriában is bemutatta Arany János estjét Kovács Ákos Kossuth-díjas énekes a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

Varga Mihály (középen) és Láng Zsolt (jobboldalon) gratulált Kovács Ákosnak

A rendezvényen Láng Zsolt polgármester köszöntőjében elmondta, 1823. január 22-én tisztázta le Kölcsey Ferenc a Himnusz kéziratát, erre a jeles eseményre pedig méltó és izgalmas programmal kívántak emlékezni.


Hozzáfűzte, Ákos ezer szállal kötődik a kerülethez, Hidegkúthoz: gyermekei itt tanulnak, évek óta a Kultúrkúriában készül koncertjeire, valamint a közelmúltban kerületünkben épült fel a stúdiója. – Ákos verses estjével a világ számtalan pontján fellépett már, öröm, hogy most nálunk köszönthetjük – mondta Láng Zsolt.

A polgármester végül Szerb Antal írót, irodalomtörténészt idézte, aki így írt Aranyról: „Minden szál hozzá vezetett, és minden szál tőle vezet, a magyar szellemi életnek ő a sugárzási központja.”

Az eseményen részt vett Varga Mihály miniszter, országgyűlési képviselő, Illés Boglárka helyettes államtitkár, valamint Biró Zsolt és Riczkó Andrea önkormányzati képviselők is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.