EUR: 316,44 Ft
CHF: 281,79 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Extra

Aréna-turnéra indul a Halott Pénz

Az ország egyik legkedveltebb zenekara megannyi fesztiválszínpad és klubkoncert után újabb mérföldkőhöz érkezett. A Halott Pénz ugyanis háromállomásos aréna-turnéra indul, hogy az eddigi leglátványosabb színpadi produkciójukat mutassák be. Marsalkó Dávid elmondása szerint a zenekar tényleg azon dolgozik, hogy egy igazi show-műsorral ajándékozza meg a rajongóit a főváros mellett két vidéki helyszínen is.

A Halott Pénz 14 évvel ezelőtt Marsalkó Dávid szólóprojektjeként indult. A pécsi zenész kezdetben egyedül írta a szöveget, a zenéket, két albumot is összehozott, ám egyik sem hozta meg azt a bizonyos várt elismerést. Egy időben komolyan el is gondolkozott azon, hogy külföldön vállal munkát, ám végül A feneked a gyengém című dal meghozta neki az áttörést, és többé nem volt kérdés a zenei karrier.


Fotó: Halott Pénz

Dávid imádja az új dolgokat, így néhány év elteltével úgy döntött, hogy dobja a szólókarriert, s helyette egy héttagú zenekarral próbál szerencsét. 2013 őszétől kezdve a felállás szebbnél szebb sikereket ért el, és olyan közkedvelt dalokat tudhatnak a magukénak, mint a Van valami a levegőben, ami közel 27 millió megtekintést jegyez a legnépszerűbb videomegosztó oldalon. Szintén óriási sikert aratott Darabokra törted a szívem, mely sokáig vezette a hazai rádiós játszási listát, az első Petőfi Zenei Díj átadásán pedig az év dalának választották. Emellett az Emlékszem Sopronban című daluk – melyet a Wellhelloval közösen hoztak össze a Volt fesztivál első himnusza lett.

A zenekar azóta is a hazai fesztiválok elengedhetetlen fellépője, tavaly – egyedülálló módon – három díjat is begyűjtöttek a második Petőfi Zenei Díjon. Az év videoklipje és az év zenekara elismerés mellett a zenekar frontemberét az év férfi előadójának is megválasztották. Fesztiváli koncertjeik rendre nagyszínpadot kívánnak, hisz óriási rajongótáborral rendelkeznek.


 A fesztiválok mellett az ország legnépszerűbb klubjait is sorra megtöltik, az Akvárium klub nagytermében például elsőként játszhattak három egymást követő napon. Emellett főváros legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyét, a Budapest Parkot percek alatt megtöltötték, most, a turné keretin belül pedig következhetnek óriási befogadó képességű arénák, mellyel egy újabb szintre léphet a zenekar.

2018 március 17-én a győri Audi Arénában, március 24-én a debreceni Főnix Csarnokban, április 6-án pedig a Papp László Budapest Sportarénában adnak majd koncertet.

A város nevére kattintva jegyek itt kaphatók:

Győr
Debrecen
Budapest:

Legújabb videóklipjük:

Kapcsolódó Cikkek