2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Szeged

Átadták az EPAM új szegedi irodáját

Szeged és a dél-alföldi régió egyik legmodernebb irodaházába költözött a világ vezető szoftverfejlesztői közé tartozó EPAM Systems. A székházat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Vinkó Bence, a cég ügyvezető igazgatója adta át január legvégén.

Az amerikai tőzsdén jegyzett EPAM Systems a világ leggyorsabban fejlődő technológiai cégei közé tartozik. Ügyfelei között tudhatja a legnagyobb nemzetközi vállalatokat összegyűjtő Fortune Global 2000 toplista számos szereplőjét, amelyek technológiai innovációját egyedülálló szoftvermegoldások tervezésével és fejlesztésével segíti. Az EPAM 2008-ban 20 alkalmazottal 200 négyzetméteren nyitotta meg irodáját Szegeden. A cég mára több mint 350 munkatársat foglalkoztat a városban. A lendületes növekedéshez és a minőségi munkavégzéshez magas szintű ergonómiai elvárásoknak megfelelő irodára van szükség.


Az új, A kategóriás irodakomplexumot a több éve üresen álló egykori Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola épületéből alakították ki. A XXI. század minden igényének megfelelő épület tervezése és kivitelezése során fontos szempont volt, hogy külső és belső megjelenése egyaránt modern, letisztult legyen. Belsőépítészeti szempontból különös figyelmet fordítottak arra, hogy a dolgozóknak munkavégzésükhöz kreatív helyet biztosítsanak. Az épületben három rekreációs szoba található, amelyekben többek között csocsóasztalok, pingpongasztalok, billiárdasztal, babzsákfotelek, bokszzsák, darts, társasjátékok és videójátékok is helyet kaptak. Az ötödik emeleten egy tetőteraszt is kialakítottak, amely a nyári időszakban grillteraszként fog funkcionálni.

Szíjjártó Péter szerint minél több nagy, elismert cég dönt Magyarország mellett, annál több jól képzett fiatalnak jut lehetőség, hogy tehetségét hazánkban bontakoztathassa ki

– Büszkék vagyunk arra, hogy olyan vállalat kötelezte el magát ismét Magyarország mellett, amely a világ legfontosabb szoftverfejlesztői közé tartozik. Minél több nagy, elismert cég dönt így, annál több jól képzett fiatalnak jut lehetőség, hogy tehetségét hazánkban bontakoztathassa ki. A magyar kormány kiemelt céljának tekinti az informatikai képzés további fejlesztését középiskolai és egyetemi szinten is – fogalmazott az átadóünnepségen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.


Az EPAM új szegedi irodaháza a Magyarország kormányával 2016-ban kötött stratégiai megállapodás egyik eredményeként valósult meg. A cég vállalta, hogy 2018 végéig 1500 dolgozója mellé további 365 embert vesz fel Debrecenben és Szegeden.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.