EUR: 321,25 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Szombathely

Autó, csoportszoba, konyhaszekrény

Mintegy tízmillió forint értékben új eszközökkel bővült a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Zanati úti telephelye, a 11-es, Huszár úti intézményükben pedig új csoportszobát alakítottak ki.

Két, mozgáskorlátozottak és adományok szállítására is alkalmas új gépkocsival járják a várost az utcai szolgálatot teljesítő szakemberek. Az elsőt a múlt év végén, a másodikat néhány hete állították forgalomba. Szintén a Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Szombathelyen című pályázati program keretében újulhatott meg a nappali melegedőben már elhasználódott konyhapult. Üzembe helyeztek egy italosdoboz-visszaváltó automatát is az intézményben, a gép által kiadott blokk munkanapokon 12.30 és 15 óra között az utcai szolgálat irodájában beváltható.


Puskás Tivadar polgármester üdvözölte az utcai szolgálatot végző szakembereket. Az új autó nagyban megkönnyíti majd a munkát Fotó: szombathely.hu

A FÉHE fogyatékos emberek nappali szolgálatát ellátó 11-es, Huszár úti intézményében 15 férőhelyes új csoportszobát alakítottak ki egy európai uniós pályázat keretében. A projekt segítségével az ellátottak számára új öltözőszekrényeket helyeztek el, továbbá a feladatellátáshoz kapcsolódóan mikrohullámú sütőt, mosó- és mosogatógépet, játékokat és informatikai eszközöket szereztek be.

Kapcsolódó Cikkek