EUR: 317,27 Ft
CHF: 279,84 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Székesfehérvár

Az alkotás öröme

Február első hétvégéjén sokan keresték fel a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat keretében a székesfehérvári Művészetek Házát. A sztárvendég Novák Péter színész, énekes, szövegíró, zeneszerző, műsorvezető volt, de mellette rengetegen voltak kíváncsiak a kézműves-foglalkozásokra is.

A művész a Derkovits Képzőművészeti Kör és a Játszótárs Játékkészítő Műhely foglalkozásán vett részt, ahol jelenlévők az akvarell technikájával ismerkedhettek meg. Sokan keresték fel a Játszótárs Játékkészítő Műhely családi foglalkozásait is, ahol farsangi maszkokat, álarcokat készíthettek. A Balázs-napi vendégség névre elkeresztelt program részeként szombat délelőtt vetítések voltak a Barátság moziban, délután a Kákics zenekar és Gáncs Kata interaktív gyermekműsora, táncháza várta a gyermekes családokat. Az alagsorban a fazekas-, fafaragó- és kosárfonóműhely tagjai mutatták be munkájukat, az érdeklődők kis is próbálhatták magukat. A nyitott kézművesműhelyekben Heinrich Péter a fafaragóknál, Tolvaj Csaba pedig a kosárfonóknál vezette a laikus jelentkezők kezét.


Délután a Kákics zenekar és Gáncs Kata interaktív gyermekműsora, táncháza várta a gyermekes családokat Fotó: K. Mátyás Bertalan

A MobilArt alkotócsoport kiállítására főleg a fiatalok voltak kíváncsiak, ami nem csoda, hiszen a közösség a Facebookon alakult, mostani kiállításukon a 2016-ban feltöltött legjobb képekből álló válogatást tekinthették meg a látogatók. Az ő „mentoruk” Kocsis Balázs szobrászművész volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.