A rendezvényen az elismeréseket dr. Rákóczi Attilától, a kormányhivatal főigazgatójától és dr. Gaálné dr. Maráczi Gabriellától, a Népegészségügyi Főosztály főosztályvezető-helyettesétől vehették át a díjazott diákok. A Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya 2017-ben ismét egy három fordulóból álló őszi vetélkedősorozatot hirdetett a világnapokhoz kapcsolódóan Békés megye valamennyi általános iskolája 7. osztályos csapatai számára.

A hónap elején kiküldött feladatsorokat az adott hó végéig kellett visszaküldeni a versenyzőknek, akik a három hónap világnapjai köré csoportosított feladatokban mérhették össze meglévő ismereteiket az adott témakörökkel kapcsolatban (például autómentes világnap, kézmosás világnapja). 2017-ben kiemelt figyelmet fordítottak a szervezők a parlagfű-mentesítésre. A feladatok igazán színesek voltak ebben az évben is, többek között plakát készítése, vers, esszé írása, mintaétrend, menü összeállítása is szerepelt a palettán.


A vetélkedőn 19 iskola diákjai vettek részt, a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Általános Iskola 7. b osztályos csapata lett az első helyezett, második helyen a gádorosi Kisboldogasszony Katolikus Általános Iskola 7. b osztálya, a harmadikon a nagykamarási Gyulai Római Katolikus Általános Iskola 7. osztályos tagjai végeztek. A legkreatívabb a csorvási Gulyás Mihály Általános Iskola „Fürkészek” csapata volt.