EUR: 316,78 Ft
CHF: 281,84 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb VII.kerület

Az ellenzék csődje az erzsébetvárosi népszavazás

Beleállt az ellenzék a bulinegyed bezáratásának ügyébe, de a népszavazással együtt ők is csúnyán elhasaltak. Olcsó politikai tőkét reméltek az ügytől, de saját maguk sem tudták eldönteni, mit képviselnek igazán.

Az egyik a helyi LMP, annak is önkormányzati képviselője, Moldován György, aki bár jó szemmel vette észre az olcsó népszerűségszerzés lehetőségét a témában, mégsem tudott koherens álláspontot felmutatni. Bár korábban a megengedőbb szabályzás mellett kampányolt a helyi LMP, idővel álláspontot változtattak. Moldován a népszavazási kezdeményezés élére akart állni, olyannyira, hogy a kérdésfeltevés jogát sem akarta kiengedni a kezéből az önkormányzat javára. Annak ellenére járt el így, hogy az önkormányzat jóval egyszerűbben tud népszavazást kezdeményezni, mint a helyi LMP és Moldován. Külön vicces, hogy a párt az MSZP-vel és a Munkáspárt 2006 egyik képviselőjével közösen kampányolt a szigorítás mellett.


Érdekes a DK-s Oláh Lajos politikai szerepvállalása is, aki kiküldött pár kérdőívet a kerület lakosainak, amiből olyan megfontolandó szempontok derültek ki, hogy a lakosoknak fontos a közbiztonság és a tiszta utcák. Jó látni, hogy egy ilyen választott vezető a trivialitások szintjére is képes lemenni a kerületéért, kár, hogy ezenkívül semmit sem tett. A parlamenti munkája is elhanyagolható, az üléseken nem vesz részt, szóval Oláhnál a lapítás alapállapot.

A szigorú szabályozás melletti nagy ellenzéki kiállás nem hozta meg a várt hatást. A népszavazás érvénytelen volt, ami egyértelműen az ellenzék csődje is. Szinte teljes ellenzéki támogatottság mellett sem sikerült a kerület lakosait megmozgatni az ügy érdekében. Az ellenzék hiába látott könnyen felhalmozható politikai tőkét a kezdeményezésben, rosszul mérték fel az erőviszonyokat, és csúnyán elhasaltak. Az álláspontok folyamatos változtatása pedig a maradék hitelüket is erodálta. Az pedig egyenesen politikai csőd, hogy egyes ellenzéki szereplők a hallgatást választották a kérdésben.


Kapcsolódó Cikkek