EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Egyéb Hódmezővásárhely

Az Erzsébet Kórházban lesz a katonák ellátása

Igencsak aktívan kapcsolódik be a jövőben a hódmezővásárhelyi kórház a honvédség egészségügyi ellátásába. Az ezzel kapcsolatos megállapodást a közelmúltban írták alá az Erzsébet Kórházban.

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ életében az elmúlt időszakban több fontos fejlesztés is történt. Az egyik legfrissebb hír, hogy ezentúl a katonák ellátása is a hódmezővásárhelyi kórházhoz tartozik. Eddig csak a sürgősségi ellátást intézték helyben, egyéb problémákkal vidékre kellett utaznia a honvédség mintegy 2000 tagjának, ez a tervek szerint a jövőben nőni is fog.


Dr. Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár, Hegedűs Zoltán alpolgármester Kun Szabó István vezérőrnagy, MH Egészségügyi Központ parancsnoka, valamint dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely–Makó főigazgatója.

Az előzetes számítások szerint az ellátandó katonák és hozzátartozóik száma 10-12 ezer fővel bővül. A január 17-én aláírt megállapodás értelmében infrastrukturális szempontból is fejlődni fog az intézmény, illetve az ellátottak megnövekedett száma miatt növelni kell a kórház dolgozói létszámát. Ugyancsak fontos eleme a megállapodásnak a kórházi dolgozók, ápolók továbbképzése.

Az együttműködés egyik fontos feladata, hogy a katonákat érintő ellátás színvonala növekedjen

Kapcsolódó Cikkek