EUR: 329,89 Ft
CHF: 300,11 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Belföld

Az európai országok nem akarnak újabb bevándorlókat

Az európai országoknak vannak tapasztalataik a bevándorlásról, nehéz lenne őket rávenni arra, hogy az ENSZ vonalvezetésének megfelelően további bevándorlókat fogadjanak be – mondta Tóth Norbert, nemzetközi jogász vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Rámutatott arra, hogy a II. világháború után Európa nyugati országaiban a munkaerőhiány orvoslására kontinensen kívüli térségből próbáltak munkaerőt toborozni. Az eltelt évtizedek alatt megpróbálták őket integrálni, de nincs bizonyíték arra, hogy sikeres lett volna.


Szerinte az ENSZ főtitkára azt gondolja, Nyugat-Európa lehet a szövetségese abban, hogy a migrációs csomagot az Európai Unió elfogadja.

Arra a felvetésre, hogy a Stop Soros törvényjavaslat megszavazása esetén a jogszabály korlátozhatja az egyesüléshez való jogot, a nemzetközi jogász elmondta, az egyik legfontosabb ENSZ nemzetközi szerződés kimondja, többi között nemzetbiztonsági, közbiztonsági, egészségügyi érdekből lehet korlátozni az egyesüléshez való jogot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor: A haza nem lehet ellenzékben

    Orbán Viktor: A haza nem lehet ellenzékben

    Hétfőn megkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka. A kormányfő értékelő beszédet tartott, melyben beszámolt arról, hogy a kormány minden polgármesterrel együttműködik, valamitn szóba kerültek a környezetvédelem fontosabb kérdései is.

  • További melegrekordok dőltek meg hétfőn

    További melegrekordok dőltek meg hétfőn

    A hajnali után további melegrekordok dőltek meg hétfőn. Az új országos napi rekord 28 Celsius-fok lett – tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa az MTI-t.