2018. augusztus 20., hétfő
István

Belföld

Az európai országok nem akarnak újabb bevándorlókat

Az európai országoknak vannak tapasztalataik a bevándorlásról, nehéz lenne őket rávenni arra, hogy az ENSZ vonalvezetésének megfelelően további bevándorlókat fogadjanak be – mondta Tóth Norbert, nemzetközi jogász vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Rámutatott arra, hogy a II. világháború után Európa nyugati országaiban a munkaerőhiány orvoslására kontinensen kívüli térségből próbáltak munkaerőt toborozni. Az eltelt évtizedek alatt megpróbálták őket integrálni, de nincs bizonyíték arra, hogy sikeres lett volna.


Szerinte az ENSZ főtitkára azt gondolja, Nyugat-Európa lehet a szövetségese abban, hogy a migrációs csomagot az Európai Unió elfogadja.

Arra a felvetésre, hogy a Stop Soros törvényjavaslat megszavazása esetén a jogszabály korlátozhatja az egyesüléshez való jogot, a nemzetközi jogász elmondta, az egyik legfontosabb ENSZ nemzetközi szerződés kimondja, többi között nemzetbiztonsági, közbiztonsági, egészségügyi érdekből lehet korlátozni az egyesüléshez való jogot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Sikeres volt a nyári szabadtéri színházi szezon

    Sikeres volt a nyári szabadtéri színházi szezon

    Büszkék lehetünk itt Közép-Európában, mert szinte egyedülálló mennyiségű nyári szabadtéri színházat működtetünk és egyedülálló mennyiségű új produkcióval vártuk a magyar családokat és a külföldről Magyarországra látogató vendégeket – értékelte az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a nyári szabadtéri színházi szezont vasárnap Szarvason.

  • Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

    Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

    Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, hétfő reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren.