EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Belföld

Az európai országok nem akarnak újabb bevándorlókat

Az európai országoknak vannak tapasztalataik a bevándorlásról, nehéz lenne őket rávenni arra, hogy az ENSZ vonalvezetésének megfelelően további bevándorlókat fogadjanak be – mondta Tóth Norbert, nemzetközi jogász vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Rámutatott arra, hogy a II. világháború után Európa nyugati országaiban a munkaerőhiány orvoslására kontinensen kívüli térségből próbáltak munkaerőt toborozni. Az eltelt évtizedek alatt megpróbálták őket integrálni, de nincs bizonyíték arra, hogy sikeres lett volna.


Szerinte az ENSZ főtitkára azt gondolja, Nyugat-Európa lehet a szövetségese abban, hogy a migrációs csomagot az Európai Unió elfogadja.

Arra a felvetésre, hogy a Stop Soros törvényjavaslat megszavazása esetén a jogszabály korlátozhatja az egyesüléshez való jogot, a nemzetközi jogász elmondta, az egyik legfontosabb ENSZ nemzetközi szerződés kimondja, többi között nemzetbiztonsági, közbiztonsági, egészségügyi érdekből lehet korlátozni az egyesüléshez való jogot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám a médiatanács által elfogadott tanulmány szerint – közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság az MTI-vel pénteken.

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.