2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Sport

Az ifjabb Kluivert szívesen játszana az angol bajnokságban

Megszólalt jövőjével kapcsolatban Patrick Kluivert fia, Justin. Az Ajax fiatal tehetsége nem zárja ki, hogy egyszer a Premier League-be igazoljon.

Justin Kluivertet generációja egyik legtehetségesebb fiataljának tartják, így nem meglepő, hogy a világ legnagyobb futballklubjai érdeklődnek érte. A 18 éves szélső jelen pillanatban a holland Ajax labdarúgócsapatát erősíti, amelyben 32 fellépésen 7 gólt szerzett. Most viszont megszólalt a jövőjével kapcsolatban, és elmondása szerint nem zárkózik el attól, hogy egyszer az angol első osztályban szerepeljen.


A Barcelona legendájának, Patrick Kluivertnek a fiai egyes hírek szerint a Manchester Unitedhez áll a legközelebb, azonban nem ez az egyetlen angol klub amely érdeklődik iránta.

– Az angliai futballkarrier jól hangzik. Az Arsenal, a Tottenham, a Chelsea és a Manchester United komoly klubok, amelyekben el tudnám képzelni magam – fogalmaz a fiatal futballista. Hozzátéve, hogy egy megfelelő ajánlat esetén bármi megtörténhet.


Kluivert az elmúlt időben a legjobb formáját hozza az holland elsőosztályban, novemberben még egy mesterhármas is összejött neki, ezzel lekörözve apját, akinek nem.

Viszont az idősebb Kluivert egyelőre nyugalomra inti a fiát.

– Egyelőre nagyon jól csinálja a dolgát és nagyon fontos, hogy a továbbiakban is így álljon hozzá a karrierjéhez. Elmondtam neki, hogy még csak 18 éves és nyugodtnak kell maradnia, hogy még erősebb legyen és még maradnia kell az Ajaxban egy-két évet. Tudom, hogy nehéz a nagy kluboknak nemet mondani, de még nem hagyhatja el Hollandiát. Egy olyan csapatot kell választania, amelyben tudja kamatoztatni játéktudását és nem egy olyat, amelyik sok pénz kínál neki. Jobban örülnék, ha Spanyolországot választaná, de a végső döntést ő kell meghozza – mondta az apa a Cadena SER spanyol rádiócsatornának.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ronaldo nélkül is életveszélyes a Real

  Ronaldo nélkül is életveszélyes a Real

  Sima meccsen 3-0-re legyőzte a Real Madrid az AS Roma csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A spanyol csapat 200- óta először lépett pályára a sorozatban Cristiano Ronaldo nélkül és a hiánya egyáltalán nem volt érzékelhető.

 • Dzsudzsák marad a napfényes Arábiában

  Dzsudzsák marad a napfényes Arábiában

  Dzsudzsák Balázs marad az Egyesült Arab Emírségekben, a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya szerdán aláírt az élvonalbeli újonc al-Ittihad Kalbához, miután az al-Vahdával nem hosszabbította meg szerződését.

 • Lebontják a téli olimpia létesítményeit

  Lebontják a téli olimpia létesítményeit

  Egyre valószínűbb, hogy lebontják a phjongcshangi téli olimpia helyszíneinek nagy részét, mivel túl költséges a fenntartásuk. Hét hónappal az ötkarikás játékok befejezése után a létesítmények – sípályák, stadionok, csarnokok – többnyire üresen állnak, vagy már erősen leromlott állapotban vannak, és bár az olimpiát megelőzően számos tanulmány készült arról, hogy ezeket hogyan lehet majd hasznosítani, ebből egyelőre szinte semmi nem valósult meg.