EUR: 323,90 Ft
CHF: 280,59 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Sport

Az ifjabb Kluivert szívesen játszana az angol bajnokságban

Megszólalt jövőjével kapcsolatban Patrick Kluivert fia, Justin. Az Ajax fiatal tehetsége nem zárja ki, hogy egyszer a Premier League-be igazoljon.

Justin Kluivertet generációja egyik legtehetségesebb fiataljának tartják, így nem meglepő, hogy a világ legnagyobb futballklubjai érdeklődnek érte. A 18 éves szélső jelen pillanatban a holland Ajax labdarúgócsapatát erősíti, amelyben 32 fellépésen 7 gólt szerzett. Most viszont megszólalt a jövőjével kapcsolatban, és elmondása szerint nem zárkózik el attól, hogy egyszer az angol első osztályban szerepeljen.


A Barcelona legendájának, Patrick Kluivertnek a fiai egyes hírek szerint a Manchester Unitedhez áll a legközelebb, azonban nem ez az egyetlen angol klub amely érdeklődik iránta.

– Az angliai futballkarrier jól hangzik. Az Arsenal, a Tottenham, a Chelsea és a Manchester United komoly klubok, amelyekben el tudnám képzelni magam – fogalmaz a fiatal futballista. Hozzátéve, hogy egy megfelelő ajánlat esetén bármi megtörténhet.


Kluivert az elmúlt időben a legjobb formáját hozza az holland elsőosztályban, novemberben még egy mesterhármas is összejött neki, ezzel lekörözve apját, akinek nem.

Viszont az idősebb Kluivert egyelőre nyugalomra inti a fiát.

– Egyelőre nagyon jól csinálja a dolgát és nagyon fontos, hogy a továbbiakban is így álljon hozzá a karrierjéhez. Elmondtam neki, hogy még csak 18 éves és nyugodtnak kell maradnia, hogy még erősebb legyen és még maradnia kell az Ajaxban egy-két évet. Tudom, hogy nehéz a nagy kluboknak nemet mondani, de még nem hagyhatja el Hollandiát. Egy olyan csapatot kell választania, amelyben tudja kamatoztatni játéktudását és nem egy olyat, amelyik sok pénz kínál neki. Jobban örülnék, ha Spanyolországot választaná, de a végső döntést ő kell meghozza – mondta az apa a Cadena SER spanyol rádiócsatornának.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kovács Bálint: súlyos bukás után dobogó

    Kovács Bálint: súlyos bukás után dobogó

    A H-Moto Team versenyzői az elmúlt hétvégén a Pannoniaringen folytatták idei szezonjukat a magyar bajnokságban. Az ezresek között az idén az előző két futamot megnyerő Kovács Bálint ezúttal két tizeddel a második helyre szorult, míg az SSP 300-as mezőnyben Kakuszi Ádám a hetedik helyet szerezte meg.

  • Lakatos Gergely lett a darts Európa-bajnok

    Lakatos Gergely lett a darts Európa-bajnok

    Egy arany- és egy bronzérmet nyertek a magyar dartsosok az olaszországi Caorléban megrendezett soft Európa-bajnokságon. Az utánpótlás korosztályban Lakatos Gergely a fiúknál Európa-bajnoki címet nyert, míg a lányoknál Czipó Vivien a dobogó harmadik fokára állhatott fel.