EUR: 312,97 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb Hódmezővásárhely

Az iskolával ismerkedtek

A hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola a leendő első osztályosokat látta vendégül az intézményben. A program során sportoltak, kísérleteztek a gyerekek, de megismerkedtek a tanító nénikkel is, valamint az iskola új menzáját is kipróbálták.

Ezeken az ismerkedő programokon társakat is szerezhet magának a gyermek, akivel már ismerősként köszönthetik egymást szeptemberben.

Néhány évvel ezelőtt döntött úgy a Németh László Gimnázium, Általános Iskola, hogy az óvodások számára ismerkedő foglalkozásokat szervez. A sorozat első két állomása már lezajlott: előbb az aprók őszi tárlatát szervezték meg, majd pedig a szülők akadémiáját.


Ezúttal az iskola azon területeit mutatták be, amelyek manapság a leginkább fejlődnek. Így nem maradhatott el a sportcsarnok és a gyerekek számára vásárolt atlétikai eszközök, illetve a nemrégiben átadott menza kipróbálása sem. A délelőtt folyamán arra is fordítottak időt, hogy a Gyulai József természettudományos Műhelyben a gyerekek különféle kísérleteket vágezzenek – természetesen segítséggel.

Több csoportban kísérletezhettek az ovisok a Gyulai József Természettudományos Műhelyben.

Az iskola mellett a leendő elsősök megismerkedtek a tanító nénikkel is. Szeptemberben három osztály indul: Kardos Nóra és Nagy Imréné, Huszárné Vasa Éva és Szabóné Horváth Anikó, valamint Kosztolányi Anikó és Mónusné Vörös Éva párosításban oktatják a csoportokat a következő tanévtől.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.