EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Dunaújváros

Az üvegcipő is feltűnik a Bartókban

Molnár Ferenc Az üvegcipő című darabját is műsorára tűzte a Bartók Kamaraszínház. Februárban több alkalommal is láthatják az előadást, amelyben többek között Erdélyi Tímea és Kovács Vanda szerepel. 

Molnár Ferenc nevét leginkább A Pál utcai fiúk című regény kapcsán ismerik, ám gazdag drámaírói pályafutást is tudhat magáénak: a Liliom című művét néhány évvel korábban vendégelőadásként láthatta a Bartókban a dunaújvárosi közönség, idén pedig Az üvegcipő című darab már „hazaiként” került fel a repertoárba. Az író ezúttal is a századelő hétköznapi embereinek életébe enged bepillantást: két nő a főszereplő, akik mindketten a maguk „hercegét”, Sipos Lajos bútorasztalost szeretnék meghódítani. (Utóbbi szerepben a Bartók művészeti igazgatóját, Sipos Imrét láthatja a közönség.)


Az üvegcipő című előadás “stábja”
(fotó: Bartók Kamaraszínház)

Egyesek egyenesen a Józsefváros 1920-as évek Hamupipőkéjének nevezik a főszereplő Szabó Irmát, akit ezúttal Erdélyi Tímea elevenít meg, akit a Barátok közt című sorozat Tildájaként ismert meg az ország. A darabban „vetélytársát”, Adélt  a szintén vendégművész Kovács Vanda testesíti meg, de természetesen a Bartók Kamaraszínház színészei is feltűnnek a darabban: egyebek mellett az intézmény igazgatóhelyettese, Csadi Zoltán, valamint Kiss Attila, Gasparik Gábor és Tőkés Nikoletta. Az „alapanyag” minősége megkérdőjelezhetetlen, és a közönség visszajelzései alapján a Bartók csapata ezúttal sem okozott csalódást a dunaújvárosi nézőknek. Februárban három alkalommal, 12-én, 15-én és 27-én este hét órai kezdettel tekinthetik meg Az üvegcipő című előadást a Bartók Kamaraszínházban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.