2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Dunaújváros

Az üvegcipő is feltűnik a Bartókban

Molnár Ferenc Az üvegcipő című darabját is műsorára tűzte a Bartók Kamaraszínház. Februárban több alkalommal is láthatják az előadást, amelyben többek között Erdélyi Tímea és Kovács Vanda szerepel. 

Molnár Ferenc nevét leginkább A Pál utcai fiúk című regény kapcsán ismerik, ám gazdag drámaírói pályafutást is tudhat magáénak: a Liliom című művét néhány évvel korábban vendégelőadásként láthatta a Bartókban a dunaújvárosi közönség, idén pedig Az üvegcipő című darab már „hazaiként” került fel a repertoárba. Az író ezúttal is a századelő hétköznapi embereinek életébe enged bepillantást: két nő a főszereplő, akik mindketten a maguk „hercegét”, Sipos Lajos bútorasztalost szeretnék meghódítani. (Utóbbi szerepben a Bartók művészeti igazgatóját, Sipos Imrét láthatja a közönség.)


Az üvegcipő című előadás “stábja”
(fotó: Bartók Kamaraszínház)

Egyesek egyenesen a Józsefváros 1920-as évek Hamupipőkéjének nevezik a főszereplő Szabó Irmát, akit ezúttal Erdélyi Tímea elevenít meg, akit a Barátok közt című sorozat Tildájaként ismert meg az ország. A darabban „vetélytársát”, Adélt  a szintén vendégművész Kovács Vanda testesíti meg, de természetesen a Bartók Kamaraszínház színészei is feltűnnek a darabban: egyebek mellett az intézmény igazgatóhelyettese, Csadi Zoltán, valamint Kiss Attila, Gasparik Gábor és Tőkés Nikoletta. Az „alapanyag” minősége megkérdőjelezhetetlen, és a közönség visszajelzései alapján a Bartók csapata ezúttal sem okozott csalódást a dunaújvárosi nézőknek. Februárban három alkalommal, 12-én, 15-én és 27-én este hét órai kezdettel tekinthetik meg Az üvegcipő című előadást a Bartók Kamaraszínházban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.