2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb V.kerület

Az V. kerület támogatja a családokat

A házasság hetének zárásaként szimbolikus helyszínen, a Belváros legnépszerűbb játszótere előtt, az Olimpia parkban beszélt a sajtónak február 17-én a kerületi családtámogatásról Hollik István, az áprilisi országgyűlési választáson egyéni képviselőjelöltként induló KDNP-s politikus.

– Az V. kerületi önkormányzat is mindent megtesz, hogy segítse a családokat: az itt élő 25 év alatti tanulók ingyenes bérlettel vehetik igénybe a tömegközlekedést, és a Belvárosban születő csecsemők 170 ezer forintos babakötvényt kapnak – tájékoztatott.


A kormánypárti politikus megköszönte a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak), hogy támogatja a családokat. Ez, mint mondta, egybevág a Fidesz politikájával, amelynek célja, hogy a demográfiai kihívásokat belső erőforrásokból oldja meg.

Király Nóra, a Ficsak alapítója és Hollik István a sajtótájékoztatón átadta a házasság hetének lezárásaként a Mi esküvőnk elnevezésű játék nyereményeit két kisgyermekes családnak. Egyikük egy 15 személyes ünnepi vacsorára szóló utalványt, a másik gyémántgyűrűt vehetett át. A játék résztvevőinek az volt a feladatuk, hogy minél több esküvői fényképet, történetet osszanak meg a közösségi médiában.

Kapcsolódó Cikkek