EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Sport

Babos párosban első akar lenni

Soha rosszabb rajtot! Babos Tímea aligha kívánhatna ennél többet és jobbat, hiszen Ausztráliában Grand Slam-trófeát nyert párosban, majd a tajvani győzelemmel gazdagította sikereit. És hol van még az év vége?

Az ideiglenesen itthon állomásozó teniszező egy-egy napot Sopronban, illetve Budapesten töltött, de csütörtökön máris indul Dohába. Már nagy rutint szerzett a repülés közbeni pihenésben, hiszen az Australian Openen a vegyes páros döntője után máris gépre szállt, és 18 órás út után érkezett meg Tajvanra, ahol tornagyőzelemmel feledtette a fáradtságot.


– Eddig afféle hideg dízelmotorként, lassacskán indultam be a szezon elején, magam is meglepődtem, hogy idén ennyire felpörögtem – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján a győzelmektől kivirult Babos Timi, aki azt is elárulta, nagyon értékeli, hogy sikerei nyomán ennyire a figyelem középpontjába került a tenisz, ráadásul külföldön is mindig felbukkannak a lelátón a magyar szurkolók. – Nagyon örültem a páros vb-sikerének, de azért a Grand Slam-tornagyőzelem kedvesebb a szívemnek. Főleg azok után, hogy kaptam már néhány „tálat” a döntőkben, de végre egy igazi GS-trófeát nyertem.

És ez még csak a kezdet. Annál is inkább, mert az elmúlt idény végén változtatott edzésmunkáján, és a hozzáállásán is, élvezni akarja a teniszt úgy, hogy soha nem adja fel a küzdelmet. Ráadásul régi-új párjával, Kristina Mladenoviccsal jól megértik egymást a pályán és azon kívül is, így a legfontosabb, hogy további sikereket érjenek el. Igaz, továbbra is az egyesen van a hangsúly, idén a top 20 környékén szeretné látni magát, míg párosban – ha eleget versenyeznek – könnyen elérhetik a világelsőséget.MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó Cikkek