EUR: 318,59 Ft
CHF: 274,16 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Sport

Babos párosban első akar lenni

Soha rosszabb rajtot! Babos Tímea aligha kívánhatna ennél többet és jobbat, hiszen Ausztráliában Grand Slam-trófeát nyert párosban, majd a tajvani győzelemmel gazdagította sikereit. És hol van még az év vége?

Az ideiglenesen itthon állomásozó teniszező egy-egy napot Sopronban, illetve Budapesten töltött, de csütörtökön máris indul Dohába. Már nagy rutint szerzett a repülés közbeni pihenésben, hiszen az Australian Openen a vegyes páros döntője után máris gépre szállt, és 18 órás út után érkezett meg Tajvanra, ahol tornagyőzelemmel feledtette a fáradtságot.


– Eddig afféle hideg dízelmotorként, lassacskán indultam be a szezon elején, magam is meglepődtem, hogy idén ennyire felpörögtem – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján a győzelmektől kivirult Babos Timi, aki azt is elárulta, nagyon értékeli, hogy sikerei nyomán ennyire a figyelem középpontjába került a tenisz, ráadásul külföldön is mindig felbukkannak a lelátón a magyar szurkolók. – Nagyon örültem a páros vb-sikerének, de azért a Grand Slam-tornagyőzelem kedvesebb a szívemnek. Főleg azok után, hogy kaptam már néhány „tálat” a döntőkben, de végre egy igazi GS-trófeát nyertem.

És ez még csak a kezdet. Annál is inkább, mert az elmúlt idény végén változtatott edzésmunkáján, és a hozzáállásán is, élvezni akarja a teniszt úgy, hogy soha nem adja fel a küzdelmet. Ráadásul régi-új párjával, Kristina Mladenoviccsal jól megértik egymást a pályán és azon kívül is, így a legfontosabb, hogy további sikereket érjenek el. Igaz, továbbra is az egyesen van a hangsúly, idén a top 20 környékén szeretné látni magát, míg párosban – ha eleget versenyeznek – könnyen elérhetik a világelsőséget.MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó Cikkek

 • Higgadtság és szenvedély

  Higgadtság és szenvedély

  A kispadokra is érdemes lesz figyelni a Bajnokok Ligája-döntőben. Zinédine Zidane, a Real Madrid mestere játékosként és edzőként is megnyerte már a serleget, míg Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere eddig csak az ellenfelek kezében látta azt.

 • Nikolics klubtársa lesz Torres

  Nikolics klubtársa lesz Torres

  Fernando Torres, a nevelőegyesületétől, az Atlético Madridtól a napokban elköszönt világbajnok spanyol labdarúgó az MLS-ben szereplő Chicago Fire-ben folytathatja.

 • Sastin Marianna játszószőnyeg mellett edz

  Sastin Marianna játszószőnyeg mellett edz

  Sastin Marianna kisfia társaságában készül a budapesti birkózó-világbajnokságra. A Vasas kiválósága egy év után tért vissza a birkózószőnyegre, és mindössze három és fél hónappal fia, Olivér születése után magyar bajnoki címet szerzett a 62 kilósok között.

 • Maffiózókkal barátkozott a világbajnok kapus

  Maffiózókkal barátkozott a világbajnok kapus

  Maffiózóknak tett szívességeket három futballista. Az Olasz Labdarúgó-szövetség nyomozati adatokra hivatkozva azt közölte, hogy a világbajnok Pepe Reina, Paolo Cannavaro és Salvatore Aronica kapcsolatban állt a nápolyi bűnszervezet, a camorra néhány tagjával.