2018. október 19., péntek
Nándor

Sport

Bajnokok tapsoltak a diákolimpia kis birkózóinak

A bajnokok városa lett a hét végére Miskolc. Olimpiai és világbajnoki aranyérmes sportolók vendégeskedtek a Városi Szabadidő Központban, a megyeszékhelyen rendezték meg a Diákolimpia grundbirkózó országos döntőjét.

A  seregszemlén természetesen a sportág sztárjai is megjelentek, így ott volt Varga János Mexikó, Majoros István Athén olimpiai bajnoka – ők ketten egyébként az idei budapesti vb nagykövetei –, valamint a háromszoros világbajnok Komáromi Tibor, Kovács István, az egyetlen magyar szabadfogású vb-aranyérmes, a Magyar Birkózó Szövetség alelnökei, Deák Bárdos Mihály Európa-bajnok, Miskolc önkormányzati képviselője. Más sportágak képviseletében ott volt Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos, a Magyar Diáksport Szövetség területi vezetője, és Máthé Vivien öttusázó világbajnok.


Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a sportág előkészítő műhelyének is felfogható, az egész országot behálózó rendezvénysorozaton mintegy 1800 ifjú birkózó tíz tagú csapatokban képviselte iskoláját, lakóhelyét, ebből a népes mezőnyből kerültek ki a két korcsoport legjobbjai, akik elindulhattak a miskolci fináléban. Az elnök a csarnokban megjelent hírességekkel példálózva kijelentette, kitartással, szorgalommal és sok lemondással a kisiskolásokból is bajnokok lehetnek, ők jelentik a hazai birkózó sport jövőjét.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, olimpiai ezüstérmes öttusázó saját példáját említette, a Sydneyben elért második helyezése előtt tizenkét évvel éppen a diákolimpián állhatott fel a dobogó második fokára.


A gyerekek eskütételét követően az ifjú birkózók és felkészítőik boldogan álltak össze egy közös fotó erejéig a grundbirkózás döntőjén megjelent bajnokokkal. A hátteret az októberi budapesti birkózó-világbajnokság díszletei adták, a vb szervezői ezt az alkalmat is megragadták, hogy kedvet csináljanak a őszi eseménynek. Egyébként a miskolci döntősök közül sokan – iskolájuk, klubjaik, illetve a szövetség támogatásával – a Papp László Sportarénában közelről is megcsodálhatják  a sportág legjobbjait.

Kapcsolódó Cikkek

 • Veszélyben Mourinho állása

  Veszélyben Mourinho állása

  Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

 • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

 • Hajrá, magyarok!

  Hajrá, magyarok!

  Holnap kezdődik az év legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye, a budapesti birkózó-világbajnokság.