EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,38 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Belföld

Bakondi: A hatóságok félrevezetéséről adott ki leírást Soros szervezete

A hatóságok félrevezetéséről, az uniós és tagállami határvédelmi biztonsági rendszer kijátszásáról adnak tanácsokat az illegális migránsoknak egy német – Soros György által támogatott – civil szervezet leírásában – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Bakondi György felidézte: már 2015-ben találtak számos leírást, amelyekben tanácsokat adtak a migránsoknak, milyen útvonalat kövessenek, ha feltartóztatják őket, mit mondjanak. Már akkor látszott, “nem spontán, hanem szervezetten irányított tömeges illegális migrációval állunk szemben” – értékelt a belbiztonsági főtanácsadó.


A főtanácsadót annak kapcsán kérdezték, hogy ismét találtak egy “szótárt”, amelyben a migránsoknak adnak tanácsokat. Bakondi György elmondta: egy német humanitárius civil szervezet adta ki a leírást, abban a biztonsági rendszer kijátszásáról adnak tanácsokat. Ez káros, veszélyes, súlyos belbiztonsági következményei lehetnek – emelte ki.

Bakondi György szerint Európában már felelős politikusok sem vitatják, hogy a külső határokat őrizni kell. Probléma viszont, hogy – az Európai Unió és az ENSZ által – olyan dokumentumok készülnek, amelyek a jövőre nézve az illegális migrációt természetes, jó, támogatandó dolognak tartják. Ugyanakkor az illegális migráció veszélyeiről, negatívumairól, hatásáról a biztonságra, a nemzetállamok létére, a kultúrára, a gazdaságra, a szociális ellátórendszerre, nem beszélnek – fejtette ki a belbiztonsági főtanácsadó.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Az Európai Unió teljesen rossz működése, a bevándorláspárti politikája és elfordulása a keresztény értékektől Magyarország számára kockázatot jelent – mondta Hollik István az ECHO TV Bayer show című műsorában.

 • Nyomozhatnak a jobbikos után

  Nyomozhatnak a jobbikos után

  Felfüggesztette az Országgyűlés Farkas Gergely jobbikos képviselő mentelmi jogát, amiért Farkas 2018-ban még jelöltként 600 ezres kötlségtérítést ajánlott Kiskunhalason az LMP jelöltjének, hogy cserébe Midi Melánia visszalépjen a választástól.

 • A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat – mondta Balog Zoltán korábbi emberi erőforrás miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke, a Magyar politikai enciklopédia bemutatóján, hétfőn Budapesten.