2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Bakondi: Meg kell állítani a migrációt

A migráció negatív folyamat, amelyet fel kell tartóztatni – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Bakondi György felidézte a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján elhangzottakat, amelyek értelmében ha nem lesz pozitív elmozdulás, Magyarország kilép az Egyesült Nemzetek Szervezetének migrációs csomagjáról folytatandó tárgyalássorozatból.


A belbiztonsági főtanácsadó hangsúlyozta, hogy a kormány nem működik közre egy olyan dokumentum kidolgozásában, amely ellentétes a következetes bevándorláspolitikájával.

A külső határokat őrizni szükséges, és a segítséget kell oda vinni, ahol a probléma jelentkezik, nem a problémát behozni Európába – szögezte le. Úgy fogalmazott, hogy a magyar álláspontot a magyar emberek akarata, a nemzeti konzultációkon részt vevő milliók véleménye határozza meg.


Bakondi György arról is beszélt, hogy a románok szilárdan őrzik a határokat, ezért jelen pillanatban nem indokolt a határrendészeti intézkedések felülvizsgálata, megerősítése.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek