EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb II.kerület XII.kerület

Bambihoz Bori

A Budapesti Bábszínház társulata a Bambi című előadásával ellátogatott a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat bemutató Budakeszi Vadasparkba, és örökbe fogadott egy fiatal őzsutát, „Borit”, hogy így is kifejezze odaadását az állatok iránt.

A Bambi című darabbal a társulat tagjai arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a mai városlakók milyen távol vannak az erdő élővilágától. A bábelőadásban az eredeti történet feldolgozása mellett többek között bemutatják, hogyan lehet visszatalálni a természethez, illetve az alkotók azt is nyomatékosítják, hogy a minket körülvevő élővilág és a mesében előforduló helyzetek óriási tanító értékkel bírnak, akárcsak egy látogatás a Budakeszi Vadasparkban.


Az igazi őzsuta, Bori és Bambi a vadasparkban (Fotó: Budakeszi Vadaspark)

A Budapesti Bábszínház Bambi előadásához örökbe fogadott egy őzsutát (Fotó: Budakeszi vadaspark)

– A Budakeszi Vadasparkhoz szorosan kapcsolódik a játékos ismeretterjesztés, a környezeti nevelés és a magyar erdővagyon ápolásában végzett több évszázados erdészeti munka. A bábszínház társulatának örökbefogadási gesztusa megerősít minket abban, hogy tevékenységünk jó példát mutat a mai társadalomnak, és felhívja a figyelmet a minket körülvevő rengeteg természeti kincsre is, amelyek tudatos ápolásában mindannyiunknak felelősséget kell vállalni – emelte ki Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

Szilágyi Bálint, a Bambi című darab rendezője elmondta, sokszor irigyelte Bambit. Nincs könnyű élete, de úgy látni a fákat, ahogy ő, úgy szaladni a mezőn, ahogy ő, igazán varázslatos lenne.


– Sajnos én nem tudok úgy látni, mint ő. És nem csak azért, mert nem vagyok őz. Az embervilág eltávolodott a természettől. Ritkán látunk állatokat és virágokat. Ritkán járunk mezőkön. Talán felesleges sorolni a rengeteg aggasztó jelet, a környezetszennyezést, a fajok veszélyeztetését, a globális felmelegedést, ami mind azt mutatja, hogy az ember nem él összhangban a természettel. De talán még nem késő. Ha megnézünk egy állatot, ha tényleg meglátjuk őt, egy lépéssel közelebb kerülhetünk a természethez. Nagyon bízom a mesében és a gyerekekben. Velük együtt talán mi is bátrabban játszunk el a gondolattal, hogy mi lenne, ha őzek lennénk. Ezt az élményt kínálja a Bambi. És a Budakeszi Vadaspark is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.