EUR: 316,78 Ft
CHF: 281,84 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb Kecskemét

„Bedobták a korongot” az új műjégpályán

Új fedett műjégpályát adtak át Kecskeméten, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Az új létesítménynek köszönhetően megalakul egy jégkorongszakosztály a Kecskeméti Sportiskolán belül, hogy biztosítani tudják a közös utánpótlás-nevelést.

Bedobták az első korongot azon a fedett jégpályán, melyet pénteken adtak át Kecskeméten, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A Magyar Jégkorong Szövetség és Kecskemét önkormányzata megállapodott abban, hogy a Kecskeméti Sportiskolán belül magalakul a jégkorongszakosztály.


Ivkovicsné Béres Tímea mond köszöntőt az avatóünnepségen. Fotók: Banczik Róbert

Dr. Salacz László országgyűlési képviselő az átadón elmondta: a cél az, hogy minél több gyerek tanuljon meg korcsolyázni, akik közül remélhetően egyre többen választják a jégkorongot sportágukként, így biztosítva az utánpótlás-nevelést.

A 15 x 30 méteres pályán már ott koriztak az alakuló jégkorongszakosztály apróságai. A fiúk mellett egyre több leányt is szeretnének megtanítani a jégkorong alapjaira, mert a női utánpótlás fejlesztése is fontos cél az egyre erősödő női bajnokság miatt.

Szász Róberttől, a Négyévszak Sportiskola Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy a létesítmény tartalmazza a palánkrendszert, 4 öltözőt, 1 szaniterkonténert, 2 wc-t, mobil kerítést, hűtőszekrényt és egy jégfelújító traktort.

Az átadón az is kiderült, hogy a Széchenyivárosban működő oktatási intézmények be fogják illeszteni a korcsolyázást a testnevelésóráikba. A jégpálya azonban nem csak a sportolóknak kedvez. Amikor nincs edzés, térítés ellenében a város lakói is használhatják a létesítményt. A jégcsarnok a tervek szerint április 15-én zár be és késő ősszel nyitja ki újra kapuit.

Kapcsolódó Cikkek