2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Szeged

Belekbe töltött finomságokkal versenyeztek

A kolbásztöltés mesterei mérték össze tudásukat Szőregen. A csalogató illatokat már messze a Tömörkény István Művelődési Házon túl is lehetett érezni. Kilenc csapat mérte össze a húskészítés e módjában szerzett tudományát.

A szorgos kezek az egészen fiataloktól az aggastyánokig megállás nélkül azért fáradoztak, hogy a finomságokból a lehető legtöbb készüljön. A böllérvetélkedőn harmadik helyen a Szőregi Rezegők Néptánccsoport csapata végzett, második lett a Bélpoklosok csapata, az első helyet pedig a Sárkányhajósok nevű csapat szerezte meg. A kolbásztöltő versenyt a Szőregi Nyugdíjas Egyesület nyerte meg, második lett az Éhes Emberek csapata, harmadik helyen pedig a Bélpoklosok végeztek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.