EUR: 317,99 Ft
CHF: 280,78 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Szolnok

Belvízzel küzdenek a megyében

A kiskörei belvízvédelmi szakaszon február 15-én délután megszűnt a készültség, azonban a karcagi, a kisújszállási, a kunhegyesi, a cibakházi és a mezőtúri szakaszokon továbbra is szükséges a szivattyútelepek működtetése a Közép-Tisza vidékén.

Február közepéig átlagosan 50,6 milliméter csapadék hullott a Kötivizig működési területére, ami majdnem kétszerese a sokévi teljes havi értéknek. A legtöbb égi áldást, 71,3 millimétert, Kisújszálláson mérték. A Tisza apadása miatt a torkolati zsilipek nyitásával lehetővé vált a gravitációs vízelvezetés a kiskörei belvízvédelmi szakaszon, így ott az igazgatóság megszüntette a készültséget. Változatlanul II. fokú a készültség a karcagi és a kisújszállási védelmi szakaszokon, míg a cibakházi, a mezőtúri és a kunhegyesi szakaszokon I. fokú a belvízmentesítés.


A vízzel borított területek nagysága 6300 hektár, ami túlnyomórészt Karcag, Kisújszállás és Kunhegyes határában található.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.