2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Pécs

Bemutatták a pécsi csokis kolbászt, és előkerült a csokis sör is!

A felnőtteknek csokis kolbász és csokis sör. A gyerekeknek pedig csokigyurma és csokifestés. A Pécsi Csokoládé Karneválon szinte minden csokiból volt, de azokra is gondoltak, akik csak gyönyörködni szeretnek az édességben. Hihetetlen mennyiségű csokit halmoztak fel a Zsolnay-negyedben.

Ez a pécsi karnevál igazán tömény csokis volt! Két nap alatt felsorakoztatták az ország legérdekesebb és legizgalmasabb édességeit. Most azokból szemezgetünk, amelyeken megakadt a szemünk.


Csokis kolbász 

Lokodi Ákos csokis kolbásszal rukkolt elő (Fotó: Németh Kriszta)

A pécsi Lokodi Ákos neve sokak számára ismert, ám csokis kolbászát csak a napokban dobja piacra. A karneválon viszont elkészítette, és a titkos összetevőket is elárulta.

– A töltésnél 70 százalékos kakaótartamú csokit kevertem a hústöltelékbe. Ettől nem lesz édesebb a hús, de az összhatás más lesz, a fűszerek együttesen más ízt adnak, és ez a jó benne – mondta a séf.


Csokigyurma

Csak természetes alapanyagból készült gyurma, amit ha megununk, meg is ehetünk!

Ha eddig azt gondoltuk, hogy nincs olyan gyurma, amit megehetünk, akkor tévedtünk. A karneválon bemutatták egy pesti apuka találmányát, amelyet a gyerekei ihlettek.

– A szülőknek ez egy igazi álomgyurma. Amellett, hogy semmi bajuk nem lesz a gyerekeknek, ha elcsipegetik a meggyúrt autót vagy macit, még a kezüket sem tudják összekenni a csokival – magyarázta Jósa István, a Varázs Csoki tulajdonosa.

A belga csokiból készült gyurma a kéz melegétől válik formázhatóvá. A gyurmázás után pedig bárki el is fogyaszthatja.

Csokinyomtató

Idén kiöntőformát, jövőre már csokit nyomtatnak Pécsett

A PTE Művészeti Kara sem jött üres kézzel. Ők a 3D-s nyomtatójukat hozták magukkal, és bonbonprototípusokat nyomtattak.

– Olyan öntőformákat tudunk készíteni ezzel a technikával, amilyeneket szeretnénk. De jövőre már hozzuk a csokinyomtatónkat is – mondta Fodor Pál, a Művészeti Kar adjunktusa.

A szakember hozzátette, hogy a 3D-s nyomtatás már ott tart, hogy a NASA például pizzát is képes printelni. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a tésztát, a feltétet az űrben kinyomtatják, és már csak a sütést kell megoldani. Ezzel pedig nem nagyzolni, hanem spórolni tudnak az űrkutatásban.

A csokis sört sem maradhat el, ezt nem mertük megkóstolni

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.