EUR: 321,86 Ft
CHF: 281,07 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb

Bemutatták az ország legmodernebb szív-CT-készülékét

A jelenleg elérhető leggyorsabb és legmodernebb szív-CT-készüléket mutatták be pénteken a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján. Merkely Béla, az SE klinikai rektorhelyettese elmondta, hogy a General Motors által forgalmazott berendezést ingyen kapta meg a régió legnagyobb szívgyógyászati klinikája. Hozzátette, hogy a műszer bizonyos szívbetegségeket egy szívdobbanás alatt képes diagnosztizálni.

– Az új eszköz részt vesz majd a klinikai betegellátásban, emellett egy újabb generációjú szív-CT megjelenését is biztosítja – mondta Merkely.


Az átadáson ott volt Palkovics László oktatásért felelős államtitkár is, aki arról beszélt, hogy az orvosi egyetemek speciálisabbak, mint a többi felsőoktatási intézmény, ugyanis oktatás, kutatás, innováció és betegellátás folyik bennük egyszerre.

– A Semmelweis Egyetem fejlődését a kormány kiemelt helyen kezeli, mivel az a célunk, hogy világviszonylatban minél jobb helyen szerepeljen az intézmény – fogalmazott.

CT átadás Semmelweis Egyetem, Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.