EUR: 336,31 Ft
CHF: 313,69 Ft
2020. január 25., szombat
Pál

Egyéb

Bemutatták az ország legmodernebb szív-CT-készülékét

A jelenleg elérhető leggyorsabb és legmodernebb szív-CT-készüléket mutatták be pénteken a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján. Merkely Béla, az SE klinikai rektorhelyettese elmondta, hogy a General Motors által forgalmazott berendezést ingyen kapta meg a régió legnagyobb szívgyógyászati klinikája. Hozzátette, hogy a műszer bizonyos szívbetegségeket egy szívdobbanás alatt képes diagnosztizálni.

– Az új eszköz részt vesz majd a klinikai betegellátásban, emellett egy újabb generációjú szív-CT megjelenését is biztosítja – mondta Merkely.


Az átadáson ott volt Palkovics László oktatásért felelős államtitkár is, aki arról beszélt, hogy az orvosi egyetemek speciálisabbak, mint a többi felsőoktatási intézmény, ugyanis oktatás, kutatás, innováció és betegellátás folyik bennük egyszerre.

– A Semmelweis Egyetem fejlődését a kormány kiemelt helyen kezeli, mivel az a célunk, hogy világviszonylatban minél jobb helyen szerepeljen az intézmény – fogalmazott.

CT átadás Semmelweis Egyetem, Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.