2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb

Bemutatták az ország legmodernebb szív-CT-készülékét

A jelenleg elérhető leggyorsabb és legmodernebb szív-CT-készüléket mutatták be pénteken a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján. Merkely Béla, az SE klinikai rektorhelyettese elmondta, hogy a General Motors által forgalmazott berendezést ingyen kapta meg a régió legnagyobb szívgyógyászati klinikája. Hozzátette, hogy a műszer bizonyos szívbetegségeket egy szívdobbanás alatt képes diagnosztizálni.

– Az új eszköz részt vesz majd a klinikai betegellátásban, emellett egy újabb generációjú szív-CT megjelenését is biztosítja – mondta Merkely.


Az átadáson ott volt Palkovics László oktatásért felelős államtitkár is, aki arról beszélt, hogy az orvosi egyetemek speciálisabbak, mint a többi felsőoktatási intézmény, ugyanis oktatás, kutatás, innováció és betegellátás folyik bennük egyszerre.

– A Semmelweis Egyetem fejlődését a kormány kiemelt helyen kezeli, mivel az a célunk, hogy világviszonylatban minél jobb helyen szerepeljen az intézmény – fogalmazott.

CT átadás Semmelweis Egyetem, Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.