2018. november 18., vasárnap
Jenő

Extra

Pszichiáterhez jár Benkő László

Benkő László szinte teljesen felépült rákos betegségéből, mégsem érezte magát teljesen gyógyultnak. Az Omega billentyűse pszichiáterhez fordult, akivel most a lábadozás folyamatát dolgozzák fel. A zenész kedélyjavítót és olykor altatót is szed, hogy végre kijöjjön a depresszióból.

Fotó: Cser Dániel

Benkő Lászlóval tavaly nyáron hatalmasat fordult a világ. Kiderült, hogy májrákja van, ráadásul sokáig nem tudták pontosan megállapítani, van-e áttét, vagy nincs. Ez a diagnózis pedig egy lelkileg erős és ép embert is megingat. – Nekem nagyon sokat segített az, hogy dolgozhattam, nem kellett lemondanom a zenélésről, valamint a család, a barátok és a rajongók is mellettem voltak. Ennek ellenére az éjszakák, amikor csend van és nincs fellépés, egyre nehezebbek voltak, ahogy tudatosult bennem, hogy nagy a baj – emlékezett vissza Benkő László, akinek esze ágában sem volt egyedül megküzdeni a rá váró nehézségekkel. – Nem akartam a családomra és a barátokra zúdítani a bajom, ők is izgultak értem, ráadásul szakszerű segítség kellett. Amikor az ember szembesül azzal, hogy lehet, vége az életének, egészen megváltozik a személyisége. Korábban úgy játszottunk el dalokat, hogy azok meg sem érintettek, most pedig akár húszéves nóták is annyira meghatottak, hogy a színpadon elsírtam magam – mesélte nevetve a zenész, aki betegsége elején fordult pszichiáterhez.


– Nem szégyellem, depressziós lettem. Kedélyjavító gyógyszereket és olykor altatót is szednem kellett, de nem engedhettem meg magamnak, hogy elhatalmasodjon rajtam a pánik és a halálfélelem. Zenélnem kellett, tudtam, hogy mindent tovább kell csinálnom úgy, ahogy korábban, azzal segítek magamon. Egyedül azonban ez nehezebb feladat lett volna. A kemoterápia nagyon legyengített, olykor rendkívül rosszul voltam. Szédültem, nem volt étvágyam, forgott a gyomrom, hatalmas fájdalmaim voltak, ráadásul jött a tél, közeledett a műtét. Ma már szerencsére jobban vagyok, de a kemoterápiás gyógyszerek nagyon legyengítették az immunrendszerem, viszont műthető állapotba került a három daganat a májamon. Fel kell még erősödnöm, testileg és lelkileg is, mert bármilyen furcsa kimondani, a gyógyulást is fel kell dolgozni. Másképp állok az élethez, mint korábban, de nem retteghetek a hátralévő időben attól, hogy mi van, ha kiújul a daganat – magyarázta Benkő, aki mindennél jobban várja a tavaszt. – Nagyon várom már a jó időt, nem tesz jót ez a téli hangulat. A leleteim szerencsére rendben vannak, mindenre odafigyelek, amit az orvosom javasolt. Nem erőltetem meg magam, figyelek az egészséges életmódra. A depresszió és a szorongás azonban nem múlik el egyik napról a másikra, de a pszichiáterem és néhány kedélyjavító segít, hogy túljussak a nehezén – mondta optimistán a zenész.

Fotó: Lokál

 

Kapcsolódó Cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Szülés utáni plusz kilókkal küzd Tomán Szabina

  Szülés utáni plusz kilókkal küzd Tomán Szabina

  Noha rajongói szerint remekül néz ki Tomán Szabina, ő maga egy cseppet sincs megelégedve az alakjával. Mivel a szülés utáni feleslegtől még mindig nem sikerült megszabadulnia, a napokban komoly fogyókúrába kezdett, küzdelmét pedig mi magunk is végigkövethetjük az újonnan indított vlogsorozatában.

 • Novemberben ismét FitBalance

  Novemberben ismét FitBalance

  Magyarország legnagyobb fitness és életmód fesztiválja, az Eisberg – FitBalance november 25-én ismét várja a mozgás és egészséges életmód szerelmeseit a Budapest Sportarénában.

 • Viszkis: Most már révbe értem!

  Viszkis: Most már révbe értem!

  Élete újabb állomásához érkezett Ambrus Attila azaz a Viszkis. Az egykori bankrabló szabadulása óta kerámiák árusításából él, tegnap pedig megnyitotta  Hopka Károly képzőművésszel közös kiállítását Szentendrén.