2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Tatabánya

Beteg gyermekeket ajándékozott meg a Forrás rádió

Február 14-én mindenki Valentin-napot ünnepel, de ez a dátum egyben a könyvajándékozás nemzetközi napja is. A Forrás rádió műsorvezetői így hát gondoltak egyet és összegyűjtötték otthon feleslegessé vált gyermekkönyveiket, amivel a Szent Borbála Kórház apró betegeit ajándékozták meg.

Az akció lényege, hogy a gyerekek minél hamarabb találkozzanak a mesék világával – mondta el Fenyvesi Zoltán műsorvezető. – Nagyon jó érzés volt látni az apróságok reakcióját, ahogy örültek az ajándékoknak. Remélhetőleg hagyományt tudunk teremteni ezzel a kezdeményezéssel, és talán egy picit mi magunk is hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a beteg gyerkőcök jobban érezzék magukat.


A rádió csapata a gyerekekkel és a könyvajándékokkal

A mese mindig egy másik világba repíti el a gyermekeket, amíg olvasnak, talán egy kicsit meg is feledkeznek a betegségükről. A meglepetés a Szent Borbála Kórház vezetőségének is nagy örömet okozott.

Évek óta igyekszünk a gyerekek közérzetét javítani itt, a kórházban – fogalmazott Czelecz Zsuzsanna, a Szent Borbála Kórház csecsemő- és gyermekosztályának osztályvezető főorvosa. – Fontos, hogy ne csak és kizárólag a fájdalomra, a betegségre figyeljenek, így nagyon hálásak vagyunk a Forrás rádió munkatársainak, hogy ebben a segítségünkre voltak.

A rádió műsorvezetői mindig azon törik a fejüket, mivel lephetnék meg hallgatóikat, így biztosan nem ez volt az utolsó hasonló akciójuk. Azt már a kórházból kifelé menet elárulták, hogy nőnapon ezúttal is virággal kedveskednek majd a hölgyeknek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.