EUR: 322,74 Ft
CHF: 282,06 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Tatabánya

Beteg gyermekeket ajándékozott meg a Forrás rádió

Február 14-én mindenki Valentin-napot ünnepel, de ez a dátum egyben a könyvajándékozás nemzetközi napja is. A Forrás rádió műsorvezetői így hát gondoltak egyet és összegyűjtötték otthon feleslegessé vált gyermekkönyveiket, amivel a Szent Borbála Kórház apró betegeit ajándékozták meg.

Az akció lényege, hogy a gyerekek minél hamarabb találkozzanak a mesék világával – mondta el Fenyvesi Zoltán műsorvezető. – Nagyon jó érzés volt látni az apróságok reakcióját, ahogy örültek az ajándékoknak. Remélhetőleg hagyományt tudunk teremteni ezzel a kezdeményezéssel, és talán egy picit mi magunk is hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a beteg gyerkőcök jobban érezzék magukat.


A rádió csapata a gyerekekkel és a könyvajándékokkal

A mese mindig egy másik világba repíti el a gyermekeket, amíg olvasnak, talán egy kicsit meg is feledkeznek a betegségükről. A meglepetés a Szent Borbála Kórház vezetőségének is nagy örömet okozott.

Évek óta igyekszünk a gyerekek közérzetét javítani itt, a kórházban – fogalmazott Czelecz Zsuzsanna, a Szent Borbála Kórház csecsemő- és gyermekosztályának osztályvezető főorvosa. – Fontos, hogy ne csak és kizárólag a fájdalomra, a betegségre figyeljenek, így nagyon hálásak vagyunk a Forrás rádió munkatársainak, hogy ebben a segítségünkre voltak.

A rádió műsorvezetői mindig azon törik a fejüket, mivel lephetnék meg hallgatóikat, így biztosan nem ez volt az utolsó hasonló akciójuk. Azt már a kórházból kifelé menet elárulták, hogy nőnapon ezúttal is virággal kedveskednek majd a hölgyeknek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.