2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Belföld

Betörtek Lévai Katalin irodájába

Éppen akkor törtek be Lévai Katalin, a Lendülettel Magyarországért alapítója irodájába, miközben az ex-MSZP-s esélyegyenlőségi miniszter bejelentette: egykori pártjával szemben indul a 2018-as választáson. A politikus-írónő lapunknak beszélt a betörés furcsa körülményeiről.

Ismeretlen tettes vagy tettesek hatoltak be Lévai Katalin volt szocialista miniszter Üllői úti irodájába pénteken az alatt az idő alatt, amíg a politikusnő bejelentette: pártot alapított Lendülettel Magyarországért néven. Lévai Katalin az ATV-nek nyilatkozva beszélt a pártalapításról, miközben szülei egykori lakásába betörtek, és elvittek két ezüst gyertyatartót és egy ezüst étkészlet harmadát.


Lévai Katalint a szomszédok értesítették a betörésről (Fotó: Máté Krisztián)

– Kissé furcsa, hogy az ezüstnemű jelentősebb részét otthagyták. Igazából az az érdekes, hogy vittek is értéket, meg nem is. Ebben a lakásban éltek a szüleim 1957-től, itt nőttem fel, itt írtam az összes regényemet. Rengeteg emlék fűz a lakáshoz, és borzalmas érzés, hogy idegenek bementek oda, miközben én a pártalapítást jelentettem be – mondta a Lokálnak Lévai Katalin, aki annyit elárult, hogy a rendőrség rendkívül hosszan és alaposan helyszínelt a lakásban, őt is meghallgatták, és azzal biztatták, hogy a környéken meglehetősen sok térfigyelő kamera működik, így van remény az elkövető(k) kézre kerítésére.

A tettes/tettesek alapos kutatást végeztek, mégis keveset zsákmányoltak (Fotó: Máté Krisztián)

Mint ismert, Lévai Katalin pénteken jelentette be, hogy új pártja, a Lendülettel Magyarországért (LM) tömörülés támogatásával indul a 2018-as választáson. Az új párt Zuglóban indítja az egykor MSZP-színekben politizáló Lévai Katalint, aki így leginkább Tóth Csaba szocialista jelöltnek jelent konkurenciát.


Az ezüstneműnek csak egy részét vitték el (Fotó: Máté Krisztián)

A Lendülettel Magyarországért közleményt is kiadott a Pesti Srácok érdeklődésére az üggyel kapcsolatban:

„Reméljük, hogy ez a cselekedet nem hozható összefüggésbe a politikai szereplésével, mert elfogadhatatlannak tartunk minden olyan tisztességtelen megnyilvánulást, ami átlépi a törvényes kereteket és amely alkalmas a politikai megfélemlítésre. Egy ilyen cselekedet nem elveszi egy politikus kedvét, hanem még biztosabbá teszi abban, hogy helyesen cselekszik és jó úton jár!”

Kapcsolódó Cikkek