EUR: 322,71 Ft
CHF: 282,37 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Belföld

Betörtek Lévai Katalin irodájába

Éppen akkor törtek be Lévai Katalin, a Lendülettel Magyarországért alapítója irodájába, miközben az ex-MSZP-s esélyegyenlőségi miniszter bejelentette: egykori pártjával szemben indul a 2018-as választáson. A politikus-írónő lapunknak beszélt a betörés furcsa körülményeiről.

Ismeretlen tettes vagy tettesek hatoltak be Lévai Katalin volt szocialista miniszter Üllői úti irodájába pénteken az alatt az idő alatt, amíg a politikusnő bejelentette: pártot alapított Lendülettel Magyarországért néven. Lévai Katalin az ATV-nek nyilatkozva beszélt a pártalapításról, miközben szülei egykori lakásába betörtek, és elvittek két ezüst gyertyatartót és egy ezüst étkészlet harmadát.


Lévai Katalint a szomszédok értesítették a betörésről (Fotó: Máté Krisztián)

– Kissé furcsa, hogy az ezüstnemű jelentősebb részét otthagyták. Igazából az az érdekes, hogy vittek is értéket, meg nem is. Ebben a lakásban éltek a szüleim 1957-től, itt nőttem fel, itt írtam az összes regényemet. Rengeteg emlék fűz a lakáshoz, és borzalmas érzés, hogy idegenek bementek oda, miközben én a pártalapítást jelentettem be – mondta a Lokálnak Lévai Katalin, aki annyit elárult, hogy a rendőrség rendkívül hosszan és alaposan helyszínelt a lakásban, őt is meghallgatták, és azzal biztatták, hogy a környéken meglehetősen sok térfigyelő kamera működik, így van remény az elkövető(k) kézre kerítésére.

A tettes/tettesek alapos kutatást végeztek, mégis keveset zsákmányoltak (Fotó: Máté Krisztián)

Mint ismert, Lévai Katalin pénteken jelentette be, hogy új pártja, a Lendülettel Magyarországért (LM) tömörülés támogatásával indul a 2018-as választáson. Az új párt Zuglóban indítja az egykor MSZP-színekben politizáló Lévai Katalint, aki így leginkább Tóth Csaba szocialista jelöltnek jelent konkurenciát.


Az ezüstneműnek csak egy részét vitték el (Fotó: Máté Krisztián)

A Lendülettel Magyarországért közleményt is kiadott a Pesti Srácok érdeklődésére az üggyel kapcsolatban:

„Reméljük, hogy ez a cselekedet nem hozható összefüggésbe a politikai szereplésével, mert elfogadhatatlannak tartunk minden olyan tisztességtelen megnyilvánulást, ami átlépi a törvényes kereteket és amely alkalmas a politikai megfélemlítésre. Egy ilyen cselekedet nem elveszi egy politikus kedvét, hanem még biztosabbá teszi abban, hogy helyesen cselekszik és jó úton jár!”

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt

  A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt

  A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a budapesti Széna téri ’56-os emlékműnél tartott megemlékezésen.

 • Új műsorok indulnak az M5 csatornán októberben

  Új műsorok indulnak az M5 csatornán októberben

  Az Operaház felújításával, aktuális közéleti kérdésekkel és tudományos eredményekkel foglalkozó új műsorok indulnak az M5 kulturális csatornán októberben – mondta el Siklósi Beatrix csatornaigazgató az MTI-nek.

 • Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

  Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

  Katonai tiszteletadással, Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 62.