2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Veszprém

Bizonyítottak a Telekom fiataljai

A veszprémi fiatalok megállták a helyüket Európa kézilabdasztárgyárai ellen: az U18-asok bronzérmet ünnepelhettek az Arénában, az U16-os legénység pedig negyedik lett a Balaton Kupán.

Január végén a jövő titánjai játszották a főszerepet a XXVIII. alkalommal kiírt Balaton Kupán. A Veszprém Arénában és a Tüzér utcai sportcsarnokban rendezett viadalra ezúttal is rangos mezőny érkezett, a régió legkiválóbb kézilabdaműhelyeivel szemben kellett felvennie a kesztyűt a Telekom U18-as és U16-os együtteseinek.


Helytálltak a veszprémi fiatalok a rangos megmérettetésen (fotó: Zatkalik Dániel)

 

A mindkét korosztályban nyolccsapatos Balaton Kupa a következőképp alakult az U18-as Tombor-legénység számára. A Szeged (28-18) és a Belgrád (32-17) kiütése után kemény pofonba szaladt az együttes a későbbi győztes Celje ellen (19-29). Az elődöntőben aztán ötgólos hátrányból is felállva végletekig kiélezett csatára késztették a zágrábiakat, akik egy szerencsés találattal az utolsó másodpercben biztosították be döntőbeli szereplésüket (22-23). A bronzmeccsen ismét brillíroztak a mieink, magabiztosan múlták felül a Vojvodina együttesét. ­

– Elégedett vagyok a csapatom játékával, sok hiányzóval vágtunk neki ennek a tornának, s az első mérkőzésen a kezdő beállónkat is elveszítettük. A fiúk küzdeni akarásból és tartásból is jelesre vizsgáztak – értékelt Tombor Csaba.

Az U16-os korosztály a Tüzér utcai csarnokban ugrott mély vízbe. Ők a Vardar Szkopje és a bosnyák Lokomotiva Brcko legyőzésével jutottak az elődöntőbe, ahol szoros csatában a celjeiek ellen maradtak alul. A bronzérem itt nem jött össze, a horvát Dugo Szelo simán verte a mieinket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.