2018. augusztus 20., hétfő
István

Sport

Bolt csapatkapitány lesz a júniusi, manchesteri UNICEF-gálán

A június 10-ei, manchesteri UNICEF-gála egyik csapatának kapitánya lesz Usain Bolt; a tavaly visszavonult nyolcszoros olimpiai bajnok atléta vasárnap jelentette be, hogy szerződést írt alá egy futballcsapatnál, kedden pedig az is kiderült, hogy ez az együttes a “futballsegély világválogatott”.

Az ellenfél egy angol gárda lesz, amelyben ex-labdarúgók és előadóművészek kapnak helyet, s a popsztár Robbie Williams lesz a kapitánya.


A jótékonysági mérkőzés bevételét az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapja, az UNICEF kapja.

“A futballsegély az UNICEF-ért egyedülálló mérkőzés lesz” – mondta kedden, a Twitteren közzétett videóüzenetében a 31 éves Bolt, aki közel kilencéves 100 méteres világcsúcsára utalva a meze hátoldalán a 9.58-as számot viseli majd.

A jamaicai sportember többször beszélt arról, hogy szeretne egy nagy klubban, mint például kedvenc csapatában, a Manchester Unitedben vagy a Borussia Dortmundban játszani. A hobbifutballista vasárnap azt közölte, hogy “éppen aláírt egy szerződést egy futballcsapattal”.

Bolt nyolc olimpiai aranyérme mellett 11 világbajnoki címet gyűjtött és öt világcsúcsot állított fel. A 100 és 200 méteres síkfutás világrekordját 9.58, illetve 19.19 másodperccel 2009 óta tartja.

Kapcsolódó Cikkek