EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Sport

Bolt csapatkapitány lesz a júniusi, manchesteri UNICEF-gálán

A június 10-ei, manchesteri UNICEF-gála egyik csapatának kapitánya lesz Usain Bolt; a tavaly visszavonult nyolcszoros olimpiai bajnok atléta vasárnap jelentette be, hogy szerződést írt alá egy futballcsapatnál, kedden pedig az is kiderült, hogy ez az együttes a “futballsegély világválogatott”.

Az ellenfél egy angol gárda lesz, amelyben ex-labdarúgók és előadóművészek kapnak helyet, s a popsztár Robbie Williams lesz a kapitánya.


A jótékonysági mérkőzés bevételét az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapja, az UNICEF kapja.

“A futballsegély az UNICEF-ért egyedülálló mérkőzés lesz” – mondta kedden, a Twitteren közzétett videóüzenetében a 31 éves Bolt, aki közel kilencéves 100 méteres világcsúcsára utalva a meze hátoldalán a 9.58-as számot viseli majd.

A jamaicai sportember többször beszélt arról, hogy szeretne egy nagy klubban, mint például kedvenc csapatában, a Manchester Unitedben vagy a Borussia Dortmundban játszani. A hobbifutballista vasárnap azt közölte, hogy “éppen aláírt egy szerződést egy futballcsapattal”.

Bolt nyolc olimpiai aranyérme mellett 11 világbajnoki címet gyűjtött és öt világcsúcsot állított fel. A 100 és 200 méteres síkfutás világrekordját 9.58, illetve 19.19 másodperccel 2009 óta tartja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.