2018. november 18., vasárnap
Jenő

Extra

Boros Lajos életét a fia mentette meg

Az elmúlt hónapban fenekestül fordult fel Boros Lajos élete. A legendás rádiós két hete került kórházba, ahol komoly beavatkozáson esett át. Pacemaker beültetésére volt szüksége, ráadásul szívbillentyűit is műteni kell, hogy teljesen felépüljön. 

(Fotó: Máté Krisztián)

Boros Lajos ma már kicsit optimistábban áll állapotához, humora pedig egy pillanatra sem lankadt. A rádiós életére azonban óriási hatással volt az elmúlt néhány hét. – Be kell valljam lepergett előttem az életem, amikor közölték velem, hogy életmentő műtétre van szükségem. Ma már azonban, hogy túl vagyok az egyik akadályon és közel egy hete ezzel az elektromos ketyegővel élek, egész közeli barátságba kerültünk – mesélte nevetve Boros, aki arra utalt, hogy múlt pénteki Pacemaker beültetése sikeresnek bizonyult.


– Lelkileg nem egyszerű feldolgozni, hogy az ember szíve már nem úgy ver, mint korábban és komoly segítség kell ahhoz, hogy működjön. A családom közelsége azonban mindennél többet ér, és a pacemaker is remekül érzi, hogy mikor kell működésbe lendülnie. Amikor ugyanis felállok, egy picit megszédülök, de érzem, hogy a szerkezet abban a pillanatban a segítségemre van, és amíg a szívem össze nem szedi magát, ő adja a ritmust – ecsetelte új élete apró mozzanatát Boros, aki végrendeletét is elkezdte írni. – Attól féltem, hogy nem élem túl. Amikor végiggondoltam, mit örökölhetnek a fiaim, arra jutottam, hogy a szívbillentyű-elégtelenséget biztosan – mondta a tőle megszokott fekete humorral Boros. A probléma ugyanis örökletes.

A rádiós azt is elárulta, betegsége egyik hozadéka, hogy ma már nem ül autóba, és ezzel sok ember életét menti meg.


– Amikor először rosszul lettem éppen autóban ültem és vezettem. Megszédültem. Ekkor elhatároztam, nem ülök többet a volán mögé.  Eladom imádott Mercimet és tömegközlekedek. Eddig is sokszor jártam BKV-val. Életmódot váltok – mesélte Boros, akinek közel öt kilót kell híznia májusig, hogy szívbillentyűit is megműthessék. – Sajnos nem mindegy, hogy mit eszek, diétáznom kel a cukrom miatt, de közben fel kell szedjek öt kilót. A feleségem mindent kézben tart, így nem kell a leromlott állapotom miatt elhalasztani a műtétet. Erősödnöm is kell. Alig várom, hogy elmehessek úszni, de arra csak két hét múlva van lehetőség, amikor már víz is érheti a pacemaker miatti heget – magyarázta Boros, aki tulajdonképpen fiának köszönheti életét. Dávid volt ugyanis az, aki elvitte orvoshoz, látva apja folyamatosan romló állapotát.

– Egyik nap apu arra ébredt, hogy 40  a pulzusa. Egészséges embernek maximum csak álmában megy le ennyire. Bevittem a kórházba, ahol közölték, hogy műtétre van szüksége. Megijedtünk, de tudtuk, hogy van megoldás, ezért inkább előre néztünk. Ma már szerencsére minden rendben van, és igyekszünk támogatni őt mindenben, hogy tovább dolgozhasson eszement ötletein.

Boros Lajos: Ne aggódjon értem senki!

Kapcsolódó Cikkek

 • Szülés utáni plusz kilókkal küzd Tomán Szabina

  Szülés utáni plusz kilókkal küzd Tomán Szabina

  Noha rajongói szerint remekül néz ki Tomán Szabina, ő maga egy cseppet sincs megelégedve az alakjával. Mivel a szülés utáni feleslegtől még mindig nem sikerült megszabadulnia, a napokban komoly fogyókúrába kezdett, küzdelmét pedig mi magunk is végigkövethetjük az újonnan indított vlogsorozatában.

 • Novemberben ismét FitBalance

  Novemberben ismét FitBalance

  Magyarország legnagyobb fitness és életmód fesztiválja, az Eisberg – FitBalance november 25-én ismét várja a mozgás és egészséges életmód szerelmeseit a Budapest Sportarénában.

 • Viszkis: Most már révbe értem!

  Viszkis: Most már révbe értem!

  Élete újabb állomásához érkezett Ambrus Attila azaz a Viszkis. Az egykori bankrabló szabadulása óta kerámiák árusításából él, tegnap pedig megnyitotta  Hopka Károly képzőművésszel közös kiállítását Szentendrén.