EUR: 319,46 Ft
CHF: 282,10 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Extra

Bosszút áll Vámos Erika

Tovább folytatódik Vámos Erika kálváriája, akit állítása szerint átvert egy építési vállalkozó. Az elmúlt napokban többen is jelezték neki, hogy őket is becsapta a negyven körüli férfi.  Bár a műsorvezető sokáig nem akart feljelentést tenni, most a Lokálnak elárulta: betelt a pohár, irány a rendőrség.

Mint arról már beszámoltunk, Vámos Erika tavaly szeptemberben bízott meg egy kunszentmártoni vállalkozót házának felújításával, ami a becslések szerint tízmillió forintba került volna. A műsorvezető elmondta, előlegként három és fél millió forintot fizetett ki a vállalkozónak, ám időközben megtudta, hogy a kivitelező cég főnöke korábban már volt büntetve. Erika háza még mindig lakhatatlan, és azt állítja, a pénzét azóta sem kapta vissza.


A műsorvezető most a Facebook oldalán posztolt a történtekről, ahol sorra jelentkeztek a hozzá hasonlóan megkárosított emberek.

–  Harcolj az igazadért Erika! Sajnos egy kolléganőm is áldozatul esett, neki is hazudozott mindenfélét, elérni pedig semmilyen formában nem lehetett. Hihetetlen, hogy még mindig szabadlábon van és még neki áll feljebb – írta egy nő kommentben.


–  A munkát nem végezte el és az összeget nem fizette vissza a mai napig – tette hozzá egy másik.

Mindezt már a szóban forgó cégvezető sem hagyta szó nélkül, később ő is becsatlakozott a beszélgetésbe, s kerek perec beszólt a műsorvezetőnek.

A Nagykovácsiban lévő lakhatatlan ház

–  Egy kanyit nem fogok fizetni neked kedves, hazug Vámos Erika – írta a negyven év körüli férfi, aki ugyan elismerte a károkozást, a műsorvezető elmondása szerint lehetetlen behajtani rajta a pénzt, egy forint nincs a nevén.

– Ez egy minden hájjal megkent, borzasztóan dörzsölt, tapasztalt bűnöző. Korábban volt is már börtönben adócsalásért, nem rég engedték ki. Az lenne a legjobb, ha oda visszamenne, erre azonban nem sok esély van.  Az ügyvédem korábban megállapodott vele, hogy havonta visszafizet 300 ezer forintot, ám ő csak húzta az időt, s folyton haladékot kért. Nyilván arra várt, hogy elfáradjak és feladjam. Már pedig én nem adom fel, csak azért is elindítom a rendőrségi pert, meg is van már hozzá minden papírom és bizonyítékom. Ha megnyerem – márpedig nyilván megfogom – akkor élete végéig törlesztheti a pénzem, mert az a fizetéséből kerül majd levonásra. Ez azonban csak akkor fog tudni megvalósulni, ha lesz hivatalos jövedelme, és életben először végre nem feketén fog dolgozni. Minden nehézség ellenére én még is belevágok, ha nyolcvan éves koromra látom viszont a pénzem, az is valami – magyarázta Erika, aki úgy érzi, élete legnagyobb baklövése volt felbérelni a csalót.

– Életem legnagyobb hibája volt szóba állni ezzel féreggel, utólag már nyilván nagyon bánom. Soha nem gondoltam volna, hogy pont én így pórul járok. Teljesen összeroppantam, még jó, hogy itt van nekem a szerelmem, Máté, aki mindenben támogat. Vállalkozóként ő is úgy gondolja, hogy el kell menni a falig, nem szabad annyiban hagyni a dolgot. Ő a világ legbecsületesebb és legnaivabb férfija, értetlenül áll a szituáció előtt– árulta el a műsorvezető.

A magát építési vállalkozónak kiadó férfi egyébként továbbra is hirdeti magát az interneten. Úgy tudjuk, korábban többen feljelentették, ám a rendőrség az eljárást végül minden alkalommal megszüntette. Erika most tesz még egy kísérletet, s bízik benne, hogy szép lassan megoldódik minden, hamarosan otthonukba is visszaköltözhetnek.

– Folyamatosan zajlik a helyreállítás, a felső szint talán jövőhétre már lakható lesz. Az alsó szint viszont továbbra is elkeserítő állapotban van: minden beázott, a vezetékek tönkre mentek, az a csoda, hogy nem esett bántódásunk. Nagyjából egy hónap, mire mindent rendbe tesznek a munkások, akik borzasztóan segítőkész, s jóindulatú emberek. Annyira megsajnáltak, hogy szinte anyagköltségen dolgoznak most nekem. Ők is látták, hogy mennyire megviselnek a történtek, ez az egész egy rémálom – zárta le a beszélgetést Erika.

Kapcsolódó Cikkek