EUR: 321,76 Ft
CHF: 282,22 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Nagykanizsa

Bőven adott feladatot a hó

Megmutatta igazi arcát a tél a múlt héten Zalában is. A havas napokon sorra érkeztek a bejelentések balesetekről, elakadt kamionokról, árokba csúszott autókról, és voltak olyan települések, ahol nem volt áram. A rendőrök emberéletet is mentettek.

Kanizsa dacolt a téllel: a Netta-Pannónia Kft. ugyanis már a havazás kezdete előtt sózni kezdte az utakat, így később könnyebb volt azokat takarítani, így a főbb szakaszok folyamatosan jól járhatók voltak. A sztrádán, néhány kilométerre a várostól viszont keresztbe fordult az úttesten egy gépkocsikat szállító kamion, amely egy ideig teljesen megbénította az M7-es Letenye felé tartó oldalán a közlekedést. A műszaki mentést a kanizsai tűzoltók végezték el.


Néhány napig szinte mindenki kezében lapát volt a városban (Fotó: Gergely Szilárd)

A katasztrófavédelem munkatársai egyébként sem unatkoztak ezekben a napokban, az ügyeletre folyamatosan érkeztek a segélyhívások. Leggyakrabban a havas-csúszós dombokon elakadt kamionokhoz kellett az egységeknek vonulniuk, de bőven adott feladatot az árokba csúszott autók kimentése is. Mint Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, volt olyan pillanat, amikor Bak külterületén, a 75-ös számú főúton hat kamion várt egyszerre arra, hogy a tűzoltóautók felhúzzák az emelkedőn, s így folytathassák útjukat.

A hó súlyától kidőlt fák is okoztak gondot, emiatt a megye több helyszínén is szükség volt tűzoltói beavatkozásra. Lentiben egy házra dőlt fa, amely leszakította a telefonvezetéket is. Máshol villanyvezetékek sérültek meg hasonló ok miatt, ezért Zala és Vas kéttucatnyi településén összesen csaknem hétezer háztartásban nem volt áram. Varga Ivett, az E.On szóvivője úgy fogalmazott, a szakemberek munkáját nehezítette, hogy sok helyen erősen felázott, erdős talajon dolgoztak, ahhoz pedig, hogy a vezetékhez egyáltalán hozzáférjenek, gyakran 20-25 méter magas fákat kellett eltávolítaniuk.


A rendőrök pedig emberéletet mentettek a télben. A megyei főkapitányság arról számolt be, hogy az egyenruhások Lentiben, a Kossuth úti járdán, a hóban fekve találtak rá egy pizsamában, magatehetetlen állapotban fekvő, 82 éves asszonyra, aki majdnem kihűlt. A járőrök értesítették a mentőket, s a segítség megérkezéséig a szolgálati kocsi hátsó ülésére fektették a nőt, hogy állapota ne súlyosbodjon. A mentők kórházba vitték az életveszélyes állapotban lévő idős asszonyt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.