EUR: 323,26 Ft
CHF: 283,25 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Sport

Buffon visszatér a válogatottba, ha hívják

Gianluigi Buffon megváltoztatja döntését és újra kész szerepelni az olasz labdarúgó-válogatottban, amennyiben meghívót kap a csapat következő mérkőzéseire.

A Juventus legendás kapusa mindezt az ideiglenes kapitány, Luigi Di Biagio hétfői nyilatkozatára reagálva jelentette ki. A szakvezető ugyanis arról beszélt: a 40 éves hálóőr válogatottbeli pályafutásához méltatlan, hogy egy olyan kudarccal zárja le karrierjét a nemzeti csapatban, mint amilyet az olaszok a világbajnoki pótselejtezőn elszenvedtek.


A világbajnok, Európa-bajnoki ezüstérmes játékos 175 meccsen játszott a válogatottban, s tavaly novemberben a svédek elleni 0-0-val végződött visszavágó után azonnal bejelentette, hogy átadja helyét a fiataloknak.

“Eredetileg azt gondoltam, hogy a válogatott szünet alatt elmegyünk a családdal kicsit pihenni, de ha egyszer a nemzeti csapatnak szüksége van rád, ott kell lenned, nem fordíthatsz hátat” – mondta Buffon, aki szerint a tapasztalt játékosok sokat segíthetnek a fiataloknak a válogatott mostani, átmeneti időszakában, már csupán a tanácsaikkal, észrevételeikkel is.

Olaszország csapata 60 év után először nem lesz ott a futball-világbajnokságon, a nagycsapatok között viszont népszerű felkészülési partner, amit jól mutat, hogy március 23-án Argentína, míg négy nappal később Anglia ellen vív majd barátságos meccset.

Kapcsolódó Cikkek

 • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

 • Hajrá, magyarok!

  Hajrá, magyarok!

  Holnap kezdődik az év legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye, a budapesti birkózó-világbajnokság.

 • UFC-bajnok a birkózó vb-n!

  UFC-bajnok a birkózó vb-n!

  Október 21-én és 22-én itt lesz Henry Cejudo, aki idén az UFC bajnoka lett 57 kg-ban. Ő az első olyan ketrecharcos, aki korábban olimpiai bajnoki címet szerzett birkózásban, Pekingben (szabadfogás 55 kg).