EUR: 323,79 Ft
CHF: 283,86 Ft
2018. augusztus 21., kedd
Sámuel, Hajna

Belföld

Bulinegyed: érvénytelen voksolás

Érvénytelenül zárult a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek nyitvatartásáról szóló helyi népszavazás – közölte közleményben a VII. kerületi önkormányzat. Mint írták, a voksoláson a jogosultak 15,89 százaléka, összesen 6918 fő adta le a szavazatát, 4572-en az éjféli zárórára voksoltak, míg 2316-an az éjfél utáni nyitvatartás mellett foglaltak állást, további 30 szavazat érvénytelen volt. A népszavazáson egyébként 43 520-an mondhatták volna el a véleményüket. Annak ellenére, hogy nem sikerült elérni az érvényességi küszöböt, az önkormányzat továbbra is fel kíván lépni a vendéglátóhelyek és a turisták okozta problémák megoldása érdekében, és tovább kívánják növelni az ott lakók nyugalmát biztosító pénzügyi forrásokat és intézkedéseket.

– A városvezetés olyan törvényalkotást kezdeményez, amely az ott lakók életkörülményeinek további javulását, védelmét és biztonságát segíti elő – írták.


MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

  • Ügyeskedéshez alapít pártot a Soros-szervezet

    Ügyeskedéshez alapít pártot a Soros-szervezet

    Pártot alakítanak Soros György migrációért felelős helytartói, hogy ne kelljen adózni a spekuláns támogatásai után – írta meg a Pesti Srácok. A Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott a Migration Aid, hogy ezzel új dimenzióba lép a hatalommal vívott harcuk.

  • Meghiúsult az ellenzék öncélú akciója

    Meghiúsult az ellenzék öncélú akciója

    Soron kívüli ülést hívtak össze az Országgyűlésben az ellenzéki pártok a múlt hét pénteken az ápolási díj emelésének, illetve a kilakoltatással szembenéző devizahitelesek ügyében.