2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Belföld

Bulinegyed: érvénytelen voksolás

Érvénytelenül zárult a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek nyitvatartásáról szóló helyi népszavazás – közölte közleményben a VII. kerületi önkormányzat. Mint írták, a voksoláson a jogosultak 15,89 százaléka, összesen 6918 fő adta le a szavazatát, 4572-en az éjféli zárórára voksoltak, míg 2316-an az éjfél utáni nyitvatartás mellett foglaltak állást, további 30 szavazat érvénytelen volt. A népszavazáson egyébként 43 520-an mondhatták volna el a véleményüket. Annak ellenére, hogy nem sikerült elérni az érvényességi küszöböt, az önkormányzat továbbra is fel kíván lépni a vendéglátóhelyek és a turisták okozta problémák megoldása érdekében, és tovább kívánják növelni az ott lakók nyugalmát biztosító pénzügyi forrásokat és intézkedéseket.

– A városvezetés olyan törvényalkotást kezdeményez, amely az ott lakók életkörülményeinek további javulását, védelmét és biztonságát segíti elő – írták.


MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Óriási fejlesztést jelentett be Szijjártó Péter

  Óriási fejlesztést jelentett be Szijjártó Péter

  A kormány 2022-ig 4000 milliárd forintot fordít közúti és vasúti fejlesztésekre az ország logisztikai pozíciójának erősítése érdekében – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a V4 elnökség keretén belül rendezett V4 Logisztikai Fórumon.

 • Migránsokkal árasztaná el Európát Brüsszel

  Migránsokkal árasztaná el Európát Brüsszel

  Állandó, felső korlát nélküli kötelező kvótát akar bevezetni az Európai Parlament – derült ki abból az Origo birtokába került feljegyzésből, amit az EP elnöke, Antonio Tajani készített a dublini reformmal kapcsolatban.

 • Rétvári Bence: Egyre kevésbé megterhelőek a lakhatási költségek

  Rétvári Bence: Egyre kevésbé megterhelőek a lakhatási költségek

  A legfrissebb Eurostat-adatok szerint 2012 óta 15-ről 9 százalék alá csökkent azon magyar háztartások aránya, ahol a lakhatás költségei a teljes bevétel több mint 40 százalékát teszik ki – nyilatkozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-nek.