EUR: 317,54 Ft
CHF: 280,06 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Bűncselekmény volt a paloták eladása

Másodfokon is elítélte a palotaper vádlottjait a Fővárosi Ítélőtábla Máziné dr. Szepesi Erzsébet vezette tanácsa. A bíróság kimondta, hogy az Andrássy út 3. és 47. szám alatti ingatlanok pályáztatás nélkül, áron alul történt eladása bűncselekmény volt.

A vádlottak közül Fürst György egykori alpolgármester első fokon, hűtlen kezelés bűntette miatt kiszabott, két év börtön büntetését öt évre felfüggesztve helyben hagyta, a többieket, a képviselő-testület egykori szocialista és szabad-demokrata tagjait hanyag kezelés vétségében mondta ki bűnösnek, amiért bírói megrovásban részesültek.


Terézváros önkormányzata felszólítja a jelenleg is képviselő, elítélt Hatvani Csabát, mondjon le a mandátumáról és távozzon a közéletből, miután immáron másodszor ítélték el jogerősen és többedszer is kiderült, méltatlanná vált a terézvárosiak képviseletére.

Az önkormányzat a bíróság által megítélt 123 millió forint polgári jogi igényének és kamatainak – összesen több mint 200 millió forint – érvényesítéséért a szükséges lépéseket haladéktalanul megteszi. Ugyanakkor az ítélettel kapcsolatban a Kúria részére előterjesztendő felülvizsgálati kérelem benyújtása érdekében az illetékes ügyészséghez fordul.


A terézvárosi ingatlaneladásokkal kapcsolatban egy büntetőügyben született a mai napon másodfokú ítélet, ám közben a Fővárosi Főügyészség hét további ingatlan (Anker köz 1-3., Andrássy út 21, 23., 35., 45., Liszt Ferenc tér 7., Oktogon tér 4.) értékesítése miatt rendelt el nyomozást, ezek esetében a gyanú szerint összesen 1,8 milliárd forint kár érte a kerületet.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek