EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Pécs

Cápa mellett éjszakáztak a pécsi gyerekek

A pécsi állatkertben nemcsak az állatok, hanem az országban egyedülálló programok is várják a vadon szerelmeseit. A cápás pizsiparti csak egyike azoknak az újításoknak, amelyek a gyerekeknek és szüleiknek is szólnak.

A pécsi állatkertet két és fél óra alatt végig is járhatják az érdeklődők, de aki itt töltené az éjszakáját, megteheti. Az Aludj a cápával! elnevezésű programot gyerekeknek találták ki és az éjjelt tényleg a cápa szomszédságában töltik. Nem kell mást hozni, mint egy hálózsákot és kispárnát.


A gyerekeknek a 100 ezer literes akvárium előtt ágyaztak meg, de előtte egy látványos etetésre is sor került búváros merüléssel

– Ennek a kezdeményezésnek az a lényege, hogy a cápa viselkedését, tulajdonságait jobban megismerjék a gyerekek és a körülötte kialakult tévhitet eloszlassuk a gyerekekben – mondja Varga Péterné, a PécsZoo zoopedagógusa.

A gyerekek közelebbről is megismerkedhettek az állatokkal, hiszen az este folyamán etetések is szerepeltek a programok között.


– Azt szerettük volna, hogy a gyerekek meglássák, hogy az állatkert egy jó dolog, és amikor valaki eljön
ide, jó élményekkel távozzon, amellett, hogy pluszinformációkat is kap és közelebb kerül a természethez – mondta Siptár Dávid, az állatkert igazgatója.

A pécsi állatkert az elmúlt hetekben két másik újítással is előrukkolt. Az egyik az az ingyenes, mobilos tárlatvezetés, amit bárki igénybe vehet, akinek van okostelefonja. A telefon segítségével ugyanis körbekalauzolják az érdeklődőt a 250 faj között, miközben az állatokról, állatkertről is meg lehet tudni érdekes információkat. A másik pedig, a karonülő, egy éven aluli gyermekeknek szól. Nekik egy zenés, nyugtató foglalkozást hoztak létre, amit szintén az akváriumok között tartanak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.