2019. február 22., péntek
Gerzson

Sport

Conte: Ezen a téren még fejlődnöm kell

Antonio Conte, a Chelsea labdarúgócsapatának menedzsere bevallotta, hogy mi a legnagyobb hiányossága. Az olasz mester szerint képtelen meggyőzni a klubok vezetőit, ha új igazolásokra van szüksége.

Antonio Conte, a Chelsea menedzsere attól tart, hogy a saját zsenialitásának az áldozata, ugyanis képes sikereket felmutatni „olcsó” játékosokkal, viszont ha drágább futballistákat szeretne igazolni, az már nem megy neki olyan könnyen. Az olasz mester szerint a visszanyalt a fagyi, hiszen a klubok vezetői azt várják el tőle, hogy a meglévő kerettel érjen el sikereket és nem igazán szeretnének új játékosokat igazolni.


– Ha van egy 6/10-es játékosom, akkor képes vagyok belőle egy 8/10-est csinálni. Ha 8/10-es a futballista, akkor már 10/10-es lesz belőle a kezem alatt. Hiába, ilyen típusú edző vagyok. Az én feladatom, hogy megpróbáljam a legtöbbet kihozni a futballistákból, legyen szó mentális felkészülésről vagy taktikáról és ebben nagyon jó vagyok. Az viszont más kérdés, hogy képtelen vagyok meggyőzni a főnökeim arról, hogy igazoljanak új játékosokat. Ezen a téren kellene fejlődnöm – vélekedik a 48 éves olasz.

EPA 13 January 2018

Van igazság abban, amit Conte állít. 2014-ben távozott a Juventus kispadjáról, miután sorozatban három olasz bajnoki címet nyert és miután nem tudta rávenni a torinói csapat vezetőit, hogy megvegyék Gonzalo Higuaín. Igen ám, de ahogy Conte a Chelseahez került a Juve bejelentette, hogy 90 millió eurót (28 milliárd forint) fizetnek az argentin csatár játékjogáért a Napolinak. A helyzet Angliában sem változott. A Chelseanél töltött első évében megnyerte a Premier Leaguet és ezután olyan játékosokat nem tudott megszerezni, mint Paul Pogba, Romelu Lukaku és Alexis Sanchez, akik a Manchester Unitedhez igazoltak és Kyle Walkerről, Benjamin Mendy-ről és Danilóról is lemaradt, akik a Manchester Cityt választották.


Januárban a Chelsea leigazolta Ross Barkleyt az Evertonból, Emerson Pamierit a Romából és Olivier Giroud-t is az Arsenalból.

Jelen állas szerint viszont úgy tűnik, hogy Conte elhagyja a Stamford Bridge-et a szezon végén, egyes hírek szerint még hamarabb. Az utódja pedig Luis Enrique lehet, akivel ismerik egymást.

– Amikor a Juventusnál edzősködtem, ő a Roma kispadján ült. Beszélgettem vele, nagyon rendes ember és fantasztikus tréner. A Barcelonánál és a Románál is elérte a céljait, jól szervezett csapatai voltak – mondta kollégájáról.

Kapcsolódó Cikkek