EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Belföld

Csak akkor modern, ha úgy jobb

Vállaltan a hagyományos ízeket kínálja vendégeinek a Király utca 100. alatt működő Király100 Gastro Corner, de ha jó az ötlet, nem riadnak vissza egy-egy újítástól sem.

Csaknem negyed évszázada, 1994-ben hozta létre Radvánszki Attila és felesége, Éva a Király utca 100. alatt a Haxen vendéglőt, amely a korszak egyik legsikeresebb vendéglátós vállalkozása lett.


– Amikor Király100 Gastro Corner néven folytattuk a munkát, úgy döntöttünk, hogy az addigiaknál is szigorúbb feltételek szerint választjuk ki a beszállítóinkat – magyarázta Radvánszki Attila. – Fontos, hogy a magas minőségű alapanyagokat közvetlenül a termelőktől szerezzük be, amiből következik, hogy lehetőleg magyar árut vásárolunk.

A Király100 Gastro Corner nyugodt, békés hely, ahová kifejezetten egy-egy jó ebéd, vacsora kedvéért járnak a vendégek. Az étterem kínálata a magyar vidékek és a Monarchia világának kedvelt ízeit idézi fel magas színvonalon, de előfordul, hogy egy-egy fogást újragondolnak. Ilyen a pohárdesszertként tálalt zserbó.

– Sok a törzsvendégünk, ezért egyes ételeket étlapon tartunk. Az óriásmájgombóc-levest például 24 éve nem tudjuk levenni, annyira kedvelik – mesélte az üzletvezető. – De nagyjából negyedévente frissítünk rajta, mert az újdonság, a meglepetés fontos. Egy-egy ételt modern megközelítésben akkor készítünk el, ha úgy érdekesebb, jobb, mint a hagyományos – árulta el a titkot Radvánszki Attila.

A ház büszke a négyféle csapolt Paulaner sörre és a több mint száz pálinkát tartalmazó kínálatra is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Munkavacsorán fogadta Kolinda Grabar-Kitarovic horvát köztársasági elnököt Orbán Viktor miniszterelnök szombat este Budapesten, a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

  • 210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    A Lidl Magyarország a már bejelentett intézkedések mellett további 210 tonnával csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával – tájékoztatta az áruházlánc pénteken az MTI-t.