2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Miskolc

Családbarát kórtermek a gyermekkórházban

Három új kórtermet adtak át a központi kórház gyermekegészségügyi központjában, ahol mostantól szüleik mellett gyógyulhatnak a beteg gyerekek. Az „Alapítvány a Gyermeksebészeti Betegekért” 2011-ben építette meg az első  családbarát kórtermet. A mostaniak korszerűsítéséhez csaknem ötven cég csatlakozott. A kórtermek kialakítása csaknem 12 millió forintba került.

 Vidám, rajzfilmszerű festmények díszítik a teljesen felújított kórtermek falát. Az otthonos, stresszmentes és kényelmes kórtermekben a szülők a gyógyulás teljes ideje alatt ott lehetnek gyermekeikkel.


Az édesanya vagy édesapa és a gyermek együtt lehet a gyógyulás teljes időtartama alatt. – Fotó: Facebook / Globo TV

 A korszerű kórtermekbe bevezették az oxigént és a vákuumot is. A GYEK Gyermeksebészeti Osztályán három ilyen családbarát kórtermet adtak át, de megújult a folyosó nagy része is. A GYEK épületét 1976-ban húzták fel. A mintegy tizenötezer-ötszáz négyzetméternyi komplexum építésekor még egész más elvek alapján gyógyítottak. Most a központ egy részét modernizálták a mai elvárásoknak megfelelően.

A kórtermekben kicserélték a teljes burkolatot és bútort – Fotó: Facebook / Globo TV

Az „Alapítvány a Gyermeksebészeti Betegekért” 2011-ben építette meg az első úgynevezett baba-mama kórtermeket. Az új megoldás nagyon népszerű a szülők körében, ezért a kuratórium úgy döntött, hogy az alapítvány jelentős összeget fordít további baba-mama kórtermek kialakítására. Az újabb három kórterem körülbelül 12 millió forintba került, amit magánszemélyek, vállalkozások, cégek, a kórház vezetése, az osztály alapítványa és dolgozói támogattak.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.