2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Miskolc

Családbarát kórtermek a gyermekkórházban

Három új kórtermet adtak át a központi kórház gyermekegészségügyi központjában, ahol mostantól szüleik mellett gyógyulhatnak a beteg gyerekek. Az „Alapítvány a Gyermeksebészeti Betegekért” 2011-ben építette meg az első  családbarát kórtermet. A mostaniak korszerűsítéséhez csaknem ötven cég csatlakozott. A kórtermek kialakítása csaknem 12 millió forintba került.

 Vidám, rajzfilmszerű festmények díszítik a teljesen felújított kórtermek falát. Az otthonos, stresszmentes és kényelmes kórtermekben a szülők a gyógyulás teljes ideje alatt ott lehetnek gyermekeikkel.


Az édesanya vagy édesapa és a gyermek együtt lehet a gyógyulás teljes időtartama alatt. – Fotó: Facebook / Globo TV

 A korszerű kórtermekbe bevezették az oxigént és a vákuumot is. A GYEK Gyermeksebészeti Osztályán három ilyen családbarát kórtermet adtak át, de megújult a folyosó nagy része is. A GYEK épületét 1976-ban húzták fel. A mintegy tizenötezer-ötszáz négyzetméternyi komplexum építésekor még egész más elvek alapján gyógyítottak. Most a központ egy részét modernizálták a mai elvárásoknak megfelelően.

A kórtermekben kicserélték a teljes burkolatot és bútort – Fotó: Facebook / Globo TV

Az „Alapítvány a Gyermeksebészeti Betegekért” 2011-ben építette meg az első úgynevezett baba-mama kórtermeket. Az új megoldás nagyon népszerű a szülők körében, ezért a kuratórium úgy döntött, hogy az alapítvány jelentős összeget fordít további baba-mama kórtermek kialakítására. Az újabb három kórterem körülbelül 12 millió forintba került, amit magánszemélyek, vállalkozások, cégek, a kórház vezetése, az osztály alapítványa és dolgozói támogattak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.