EUR: 332,75 Ft
CHF: 303,39 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Belföld

Daily Mail: Soros takarodjon!

Nekiesett a brit sajtó Soros Györgynek, miután a Daily Telegraph leleplezte: Soros 400 ezer fonttal támogatta azt a kampányt, amely a Brexit visszavonására indult a szigetországban. A Daily Mail „mocskos pénznek” nevezte a kampánytámogatást és véleménycikkben követeli, hogy Soros „takarodjon a brit politikából”.

Mint lapunk is megírta: a Telegraph még a múlt héten értesült róla, hogy Soros György 400 ezer fonttal támogatta egy Brexit-ellenes brit szervezet kampányát, amely az ország kilépési folyamatát igyekszik leállítani.


Berlin, 2017. június 8.
(MTI/EPA/Clemens Bilan)

Soros György a Daily Mail vasárnapi kiadásában, a Mail on Sundayben véleménycikkben válaszolt a támadásokra, amelyek azért érték, mert másfél évvel az uniós tagságról szóló népszavazást követően Brexit-ellenes kampányt támogat. A Daily Mail támadó hangvételű cikkben „szennyes pénznek” minősítette a Brexitet ellenző civil szervezetnek Soros által nyújtott anyagi támogatást és azt követelte, hogy Soros takarodjon a brit belpolitikából. A bevándorláspárti spekuláns döbbenetesen jó formában volt, közép-afrikai diktátorokat megszégyenítő stílusban érvelt a demokrácia egyik intézménye, a népszavazás ellen.

„A résztvevők szűk, 51,9 százalékos többsége voksolt csak az unióból való kilépésre”, egy jellemző másik mondata, hogy „a népszavazásokon gyakran rossz döntések születnek”.


Ez az írása tökéletesen rámutatott arra, hogy Soros számára addig fontos a demokrácia, amíg az érdekei ezt diktálják.

Köztudott, hogy a bevándorláspárti spekulánsnak a legkevésbé sem volt ínyére, hogy 2016 júniusában a britek népszavazáson döntöttek: kilépnek az Európai Unióból. Hiába volt számára hatalmas csalódás a döntés, gátlástalan üzletemberi vénája ekkor is felülkerekedett, hiszen a Brexitet követő tőzsdei összeomlással rettenetesen nagy pénzt szakított. A döntés iránti ellenszenvét a nagy kaszálás ellenére sem rejtette véka alá, hiszen hosszú távon az érdekei elleninek tartotta a kilépést, és így a voksolást követően sem lankadt a britek ügyei iránti érdeklődése. Ezt jelzi, hogy a napokban több szigetországi napilap, hírportál is foglalkozott a bevándorláspárti spekuláns egyesült királyságbeli aktivizálódásával.

A magyar bíróságokat is támadják a spekuláns emberei

A magyar igazságszolgáltatásnak nemcsak a törvényhozástól és a kormányzattól kell függetlennek lennie, hanem a jórészt külföldről finanszírozott, magukat jogvédőnek nevező szervezetek befolyásától is – nyilatkozta a Magyar Időknek Völner Pál. Az Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint a beavatkozók valójában a modern kor talárt öltő zsoldosai, többüket Soros György amerikai milliárdoshoz lehet kötni. Az igazságügyi vezető beszélt arról is, hogy az utóbbi időben politikai indíttatású támadás érte a bírósági igazgatás szervezetét.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek