EUR: 321,17 Ft
CHF: 284,66 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb XV.kerület

Dalnokis bronzérem Vecsésen

Bár a hideg idő miatt a gyerekeknek nem lehet szabad téren focizni, a korosztályos csapatoknak remek lehetőséget nyújtanak a teremtornák. A Dalnoki Akadémia kilencéves gyerekei legutóbb például Vecsésen jártak, ahol végül a bronzérmet szerezték meg.

A kicsik két vereséggel kezdték a tornát, hiszen előbb a Mészöly Focisulitól, aztán pedig a Dunakanyar csapatától kaptak ki. A fiúk aztán a két vereség után legyőzték az Üllőt, majd a házigazda Vecsést is, így végül a harmadik helyet szerezték meg.


A csapat két győzelmet is aratott a tornán (Fotó: dalnokiakademia.hu)

– Az idei első tornán vettünk részt a U9-es csapattal – mondta Balogh Ákos, a csapat edzője, nem mellesleg az akadémia vezetője –, majd hozzátette: sokkal határozottabban és magabiztosabban kell az ilyen tornákon játszani. – Szokás szerint álmosan kezdtük a korai meccset, de utána már fel tudtuk venni a mérkőzés ritmusát. Ezen a napon szinte senki nem hozta az edzéseken mutatott formáját, ezért egy kis hiányérzetem volt. Amikor mi szereztük meg a vezetést, akkor jó volt a mentalitás, a határozottság, és a kreatív megoldásokból is több volt. Végül két győzelemmel és két vereséggel megérdemelten szereztük meg a bronzérmet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.