2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb Békéscsaba

Diákolimpiai döntőt rendeztek a városban

Február elején húsz futsalcsapat mérkőzött meg a „Magyarország Diákolimpia bajnoka” címért Békéscsabán. A IV. korcsoportos fiú csapatok versenyét egyszerre két helyszínen tartották a Békés Megyei Diáksport Egyesület szervezésében. 

Egyre népszerűbb a futsal a fiatalok körében. Ezt bizonyítja, hogy a tavalyihoz képest mintegy százzal több, összesen 826 csapat nevezett az idei Diákolimpia IV. korcsoportos futsalbajnokságába. Közülük került ki az a 20 együttes, amelyik február első hétvégéjén az Országos Döntőben mérte össze tudását. Érdekesség, hogy az idei döntős csapatok közül hét már tavaly is jelen volt.


A hétvégi verseny pénteki ünnepélyes megnyitóján a versenyző fiatalok diákolimpiai esküt tettek, majd szombaton és vasárnap zajlottak a küzdelmek. A versenyek végén a három dobogós mellett elismerésben részesült a legjobb kapus, a legjobb mezőnyjátékos, a gólkirály és a bajnokcsapat testnevelője is. A Diákolimpia fővédnöke Áder János, védnökei közt pedig megtalálható többek között Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és dr. Palkovics László közoktatásért felelős államtitkár.

Békéscsabán nagy múltja van a sport szeretetének. A korábbi években már többször bizonyította, hogy a magyar diáksport egyik legkiemelkedőbb, legeredményesebb városa. Az elmúlt 30 évben számos érmet nyertek sportolói, csapatai az országos finálékban. A megyében egy év alatt közel 20 ezer gyerek versenyez a diákolimpiai rendszeren belül. Békés megye 120 diákolimpiai megmérettetést szervez évente, 10-12 országos elődöntőt és minden évben minimum két országos finálét rendeznek ebben a régióban.


Eredmények

I. helyezett: Felcsút, Endresz György Általános Iskola

II. helyezett: Kozármisleny, Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola

III. helyezett: Eger, Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola

A legjobb kapus: Gyetván Márk, Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola
A legjobb mezőnyjátékos: Sós Máté, Felcsút, Endresz György Általános Iskola
A gólkirály: Varga Donát, Budapest, Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola és Középiskola
A bajnokcsapat testnevelője: Sulyok Attila, Felcsút, Endresz György Általános Iskola

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.