EUR: 323,28 Ft
CHF: 286,34 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Békéscsaba

Diákolimpiai döntőt rendeztek a városban

Február elején húsz futsalcsapat mérkőzött meg a „Magyarország Diákolimpia bajnoka” címért Békéscsabán. A IV. korcsoportos fiú csapatok versenyét egyszerre két helyszínen tartották a Békés Megyei Diáksport Egyesület szervezésében. 

Egyre népszerűbb a futsal a fiatalok körében. Ezt bizonyítja, hogy a tavalyihoz képest mintegy százzal több, összesen 826 csapat nevezett az idei Diákolimpia IV. korcsoportos futsalbajnokságába. Közülük került ki az a 20 együttes, amelyik február első hétvégéjén az Országos Döntőben mérte össze tudását. Érdekesség, hogy az idei döntős csapatok közül hét már tavaly is jelen volt.


A hétvégi verseny pénteki ünnepélyes megnyitóján a versenyző fiatalok diákolimpiai esküt tettek, majd szombaton és vasárnap zajlottak a küzdelmek. A versenyek végén a három dobogós mellett elismerésben részesült a legjobb kapus, a legjobb mezőnyjátékos, a gólkirály és a bajnokcsapat testnevelője is. A Diákolimpia fővédnöke Áder János, védnökei közt pedig megtalálható többek között Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és dr. Palkovics László közoktatásért felelős államtitkár.

Békéscsabán nagy múltja van a sport szeretetének. A korábbi években már többször bizonyította, hogy a magyar diáksport egyik legkiemelkedőbb, legeredményesebb városa. Az elmúlt 30 évben számos érmet nyertek sportolói, csapatai az országos finálékban. A megyében egy év alatt közel 20 ezer gyerek versenyez a diákolimpiai rendszeren belül. Békés megye 120 diákolimpiai megmérettetést szervez évente, 10-12 országos elődöntőt és minden évben minimum két országos finálét rendeznek ebben a régióban.


Eredmények

I. helyezett: Felcsút, Endresz György Általános Iskola

II. helyezett: Kozármisleny, Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola

III. helyezett: Eger, Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola

A legjobb kapus: Gyetván Márk, Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola
A legjobb mezőnyjátékos: Sós Máté, Felcsút, Endresz György Általános Iskola
A gólkirály: Varga Donát, Budapest, Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola és Középiskola
A bajnokcsapat testnevelője: Sulyok Attila, Felcsút, Endresz György Általános Iskola

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.