EUR: 331,76 Ft
CHF: 302,80 Ft
2019. december 09., hétfő
Natália

Egyéb Szolnok

Díjazták a karácsonyi művészeket

A megyei önkormányzat tavaly immár nyolcadik alkalommal hirdette meg a Karácsonyi Fények elnevezésű rajz-, fotó- és kézművestermék-pályázatát. Az elismeréseket az elmúlt héten kapták meg az érintettek.

A bírálók komoly kritériumokat határoztak meg a díjazott műveket illetően: figyelték a kreativitást, a technikai szempontok érvényesülését, az érzelmekre gyakorolt hatást, illetve az ötletes címválasztást is. Ugyanakkor a díjátadón elhangzott az is, hogy a mostani kiírásban kevesebb pályamunka érkezett be, mint a korábbi időszakban. A zsűri hiába volt szigorú, a jutalmakat bőkezűen osztogatta, hiszen díjazta a facebookos közönségszavazáson legjobban teljesítő alkotót és művét, illetve a lájkolók közül sorsolás útján választottak ki két főt, aki szintén kapott egy kis „csekélységet”. Ezek között vásárlási utalványok és különféle szórakoztató elektronikai eszközök voltak.


Fotó kategóriában a jászberényi Bugyi László hozta el az első díjat Karácsonyi (nap)fények és Rokokó szobrok karácsonya című munkáiért. Ő egy 60 ezer forint értékű vásárlási utalványt nyert. Mögötte második a szolnoki Lescsinszky Beatrix, harmadik pedig a pusztamonostori Györgyfiné Balogh Zsuzsanna lett. A közönségszavazáson a kuncsorbai Oros Krisztina vitte a prímet.

Balogh Réka Dóra fenyőfa rajzával aratott diadalt

A rajzok között hatalmas volt a megyeszékhely dominanciája, minden díjazott szolnoki volt: közöttük a legjobbnak Balogh Réka Dóra bizonyult Fenyőfa című munkájával, ő szintén egy 60 ezer forint értékű vásárlási utalványt vehetett át. A képzeletbeli dobogóra Sándor Laura Hedda, valamint Bán Bianka fért még fel, a közönségdíjat pedig Enyedi Zsoltnak ítélték a facebookozók.


A kézműves termékek versenye idén érdekesen alakult, hiszen rengeteg pályaművet nem tudtak elismerni, melyek – bár igen szépek voltak – témájukban nem kapcsolódtak a karácsonyi ünnepkörhöz. Ezért csak egy második helyezést és egy közönségdíjat osztottak ki: előbbit a kunhegyesi Czupp Pál kapta a Betlehemi jászol című fafaragásáért, utóbbit pedig a szolnoki Antal Borbála vehette át szalmafonásáért.

A zsűri díjazta a legaktívabb iskolát is: a Szandaszőlősi Általános Iskolából nevezett a legtöbb tanuló. Az intézmény egy tíz fő részére szóló kirándulást nyert a Tisza-tóhoz. Nem maradt el a szavazók díjazása sem: a szerencse a jászárokszállási Ördög Juditnak és a kőtelki Vallyonné Lóczi Ildikónak kedvezett.

Szerencsére – és jó adag fantáziára – idén karácsonykor is szüksége lesz annak, aki díjat szeretne elhozni a kilencedik kiírásban.

Kapcsolódó Cikkek